Δήμος Ηρακλείου: Συνάντηση Λαμπρινού – Χαρίτση -Τι συζήτησαν

  • Απο stergios
  • 16 Σεπτεμβρίου 2018 - 20:22
  • Comments Off

Συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών Αλέξανδρο Χαρίτση είχε το απόγευμα της Κυριακής 16 Σεπτεβρίου, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, στο γραφείο του στη Λότζια.

Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην ΔΕΥΑΗ, στη χρηματοδότηση των έργων αντικατάστασης του υδρευτικού δικτύου του Ηρακλείου από το πρόγραμμα «ΦιλόΔημος», καθώς και στο φράγμα Αποσελέμη.

Στη συνάντηση παρευρέθησαν επίσης ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, οι βουλευτές Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης και Νίκος Ηγουμενίδης, ο σύμβουλος του Υπουργείου Μαρίνος Ρουσιάς, ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ Γιάννης Ρασούλης, η Γενική Γραμματέας του Δήμου Ηρακλείου Ευγενία Στυλιανού και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου.

Ακολούθησε σύσκεψη του Υπουργού με τους Δημάρχους του νομού Ηρακλείου, στην αίθουσα «Ελευθέριος Βενιζέλος» ,στη Λότζια.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου και Πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης, αφού καλωσόρισε τον Υπουργό στην πόλη, αναφέρθηκε με κολακευτικά λόγια στο πρόγραμμα «ΦιλόΔημος» και απέδωσε τα εύσημα στον κ. Χαρίτση για τον ολοκληρωμένο σχεδιασμό αυτού του χρηματοδοτικού εργαλείου

«H κατανομή των χρημάτων γίνεται με βάση τις πραγματικές ανάγκες κάθε Δήμου, όπως είναι το σωστό» τόνισε ο Δήμαρχος, ο οποίος πρότεινε την επέκταση του προγράμματος και στην κατασκευή υποδομών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Όσον αφορά στον «Κλεισθένη», ο Δήμαρχος επανέλαβε την θέση της ΠΕΔ Κρήτης για τα προβλήματα που μπορεί να δημιουργηθούν στους Δήμους, αν δεν υπάρξει μια δικλείδα κυβερνησιμότητας.

Εν συνεχεία οι Δήμαρχοι μετέφεραν στον Υπουργό τα επί μέρους προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΣΤΑΥΡΟΣ ΑΡΝΑΟΥΤΑΚΗΣ, ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΑΛΕΞΗΣ ΧΑΡΙΤΣΗΣ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΑΜΠΡΙΝΟΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!