Δήμος Φυλής: Πλούσιο έργο από την Δημοτική Αρχή του Χρήστου Παππού (φωτο)

Το πλούσιο έργο της παρουσίασε κατά τη διάρκεια του απολογισμού έκανε η Δημοτική Αρχή του Δήμου Φυλής, με επικεφαλής τον δήμαρχο Χρήστο Παππού,  για την τετραετία που πέρασε.

Δήμος με βιώσιμη οικονομική θέση

Η Δημοτική Αρχή παρέλαβε 469 εκατ. ευρώ χρέη προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία τα οποία ρύθμισε με αποπληρωμή σε βάθος δεκαετιών. Επιπλέον μείωσε την ετήσια δόση των δανείων προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων κατά 2 εκατ. ευρώ, τα οποία διατίθενται πλέον για την υλοποίηση έργων.

Παράλληλα, εξόφλησε οφειλές ύψους 29 εκατ. ευρώ προς εργαζομένους και προμηθευτές, και οφειλές 8 εκατ. ευρώ σε αποζημιώσεις για τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις. Τέλος, η Δημοτική Αρχή αποπλήρωσε οφειλές 10 εκατ. ευρώ για οικόπεδα που ο Δήμος είχε δεσμεύσει.

Χρηματοδότησε με 85 εκατ. ευρώ 100 μεγάλα και μικρά έργα, ενώ μείωσε κατά 50% τα ανταποδοτικά τέλη και τα τιμολόγια νερού. Επιπλέον, προσφέρει δωρεάν νέες υπηρεσίες όπως υπηρεσίες προληπτικής ιατρικής, δημοτικής συγκοινωνίας, σύνδεση με φυσικό αέριο κ.α.

Αναλυτικά:

Φθηνότερη ενέργεια για όλους

Ο Δήμος με δικές του δαπάνες κατασκευάζει το κεντρικό δίκτυο επέκτασης Φυσικού Αερίου με στόχο τη σύνδεση 110 Δημοτικών κτιρίων. Για όσους Δημότες το επιθυμούν παρέχεται δωρεάν σύνδεση με το δίκτυο.

Παράλληλα, ο έχει ξεκινήσει την τοποθέτηση 5.297 φωτιστικών σωμάτων και 3.069 λαμπτήρων LED σε δρόμους και κοινόχρηστους χώρους, με στόχο τον καλύτερο φωτισμό και την εξοικονόμηση ενέργειας. Τέλος ξεκίνησε το έργο για την ενεργειακή αναβάθμιση, αυτοτέλεια και συστημάτων ΑΠΕ, Δημοτικών Κτιρίων και σχολείων.

Νέο Περιβαλλοντολογικό Πάρκο

Ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την ανάπλαση ΧΔΑ – ΧΥΤΑ Φυλής-Άνω Λιοσίων για τη δημιουργία περιβαλλοντολογικού πάρκου. Εντός του πάρκου θα υπάρχουν φωτοβολταϊκά ανεμογεννήτριες, πάρκο νερού και πίστα motocross.

Στόχος του Δήμου είναι να γίνει παραγωγός ενέργειας και γι’ αυτό έχει ήδη ιδρύσει μία από τις πρώτες Ενεργειακές Κοινότητες στη χώρα.

Για την πρωτοβουλία αυτή απέσπασε βραβείο GOLD στα BEST CITY AWARDS.

O Δήμος θα εξοικονομήσει εκατομμύρια ευρώ από τη μείωση του κόστους ενέργειας, ενώ 5.000 οικογένειες της πόλης θα εξασφαλίσουν δωρεάν ρεύμα.

Έργα σε κάθε γειτονιά

Τέσσερα μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα προϋπολογισμού 18 εκατ. ευρώ θωρακίζουν το Δήμο Φυλής. Μεταξύ άλλων, ολοκληρώθηκε το δίκτυο ακαθάρτων στην περιοχή Πηγή, μήκους 2 χλμ., ενώ ξεκίνησε και ολοκληρώνεται το έργο «Αποχέτευση Ακαθάρτων Δ.Ε. Φυλής» μήκους 6.500 χλμ με 240 συνδέσεις.

Ο Δήμος Φυλής ολοκλήρωσε πληθώρα έργων συντήρησης και αποκατάστασης δρόμων.

Κοντά στην οικογένεια και τη νέα γενιά

Η Δημοτική Αρχή δημιούργησε νέους Παιδικούς Σταθμούς ενώ κανένα παιδί του Δήμου δεν έμεινε έξω. Όλες οι αιτήσεις έγιναν δεκτές.

Ολοκληρώθηκε το έργο συντήρησης και αναβάθμισης 16 Παιδικών Χαρών ενώ δημιουργήθηκαν νέες.

Στήριξη φοιτητών

Όλοι οι φοιτητές του Δήμου που σπουδάζουν εκτός Αθηνών λαμβάνουν κάθε μήνα είδη παντοπωλείου και είδη προσωπικής υγιεινής. Κάθε χρόνο βραβεύονται οι επιτυχόντες στα ΑΕΙ και ΤΕΙ με έπαινο και χρηματικό βραβείο ενώ δημιουργήθηκαν δωρεάν τμήματα προετοιμασία μαθητών για την εισαγωγή τους σε ΤΕΦΑΑ και Στρατιωτικές  Σχολές. Τέλος, υπάρχει πρόγραμμα δωρεάν μεταφοράς φοιτητών στο πανεπιστήμιο.

Δήμος με ανθρώπινο πρόσωπο

Η κοινωνική αλληλεγγύη στους οικονομικά αδύναμους είναι έμπρακτη.

  • Ο Δήμος Φυλής έλαβε σημαντικές πρωτοβουλίες για την ασφάλεια των δημοτών.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΦΥΛΗΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ, ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΘΗΤΕΙΑΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]