Τετάρτη
13
Σεπτέμβριος
Back

Δήμος δίνει επίδομα σε δημοσίους υπαλλήλους

Ο Δήμος Ρόδου ετοιμάζεται να χορηγήσει επίδομα στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στο νησί και αδυνατούν, για οικονομικούς λόγους, να πληρώσουν το ενοίκιό τους.

Ειδικότερα, οι αναπληρωτές που ενδιαφέρονται, θα μπορούν να κάνουν αίτηση, η οποία θα συνοδεύεται από το έντυπο Ε1 και το μισθωτήριο συμβόλαιο του σπιτιού τους, ενώ θα πρέπει να έχουν εισόδημα έως 15.000 ευρώ.

Ο Δήμος Ρόδου θα διαθέσει συνολικό ποσό 150.000 ευρώ, το οποίο την επόμενη χρονιά θα είναι μεγαλύτερο, καθώς σκοπεύει να το αυξήσει για να βοηθήσει ακόμα περισσότερο τους εκπαιδευτικούς.

Εκτιμάται ότι στο νησί υπάρχουν γύρω στους 100 αναπληρωτές καθηγητές, το 90% των οποίων μπορεί να πάρει το επίδομα, ενώ οι αναπληρωτές δάσκαλοι είναι περίπου 450, το μεγαλύτερο ποσοστό των οποίων επίσης θα πάρει το επίδομα του δήμου.

Για το θέμα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό την προεδρεία του αρμόδιου αντιδημάρχου Στράτου Καρίκη, στην οποία παρευρέθηκαν οι προϊστάμενοι της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νομού, Μπάμπης Ψαράς και Γιάννης Παπαδομαρκάκης, καθώς επίσης ο Κώστας Κορδιστός, πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Προσχολικής Αγωγής Ρόδου και ο Δημήτρης Κλαδογένης, πρόεδρος της Α’ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!