Δημοψήφισμα για το 5ο Βρεφονηπιακό Σταθμό Αιγάλεω

Tοπικό δημοψήφισμα για την κατασκευή του 5ου Βρεφονηπιακού Σταθμού στην περιοχή του Λιούμη πραγματοποιεί αύριο ο δήμος Αιγάλεω.

Ο Δήμος αποφάσισε να ζητήσει το δημοψήφισμα λόγω των αντιδράσεων που εκδηλώνει σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους ομάδα κατοίκων της πόλης μας.

Σε σχετική ανακοίνωση τονιζεται ότι » η απόφαση μας αυτή αποτελούσε έκφραση υπέρμετρης δημοκρατικής ευαισθησίας, γιατί η κατασκευή του 5ου Βρεφονηπιακού Σταθμού στο συγκεκριμένο σημείο αποτελεί πρόταση και διεκδίκηση, με ομόφωνες αποφάσεις όλων των Δημοτικών συμβουλίων της πόλης, τα τελευταία 30 χρόνια .Και κανένας δεν έχει δικαίωμα να στερήσει την πόλη από ένα τόσο σημαντικό έργο, είτε για να δημιουργήσει εντυπώσεις είτε για να μην «ενοχληθεί».

Προστίθεται δε ότι «το Δημοτικό Συμβούλιο έχει καταβάλλει προσπάθειες για να πραγματοποιηθεί ένας ανοιχτός, δημοκρατικός διάλογος με την ομάδα κατοίκων που διαφωνούν. Επιδιώξαμε και την ανταλλαγή απόψεων, την πραγματοποίηση συζητήσεων με τη συμμετοχή τους και τελικά τη λήψη απόφασης με το δημοψήφισμα. Η συγκεκριμένη ομάδα κατοίκων ανακοίνωσε ότι δεν θα πάρει μέρος στις συζητήσεις και στο δημοψήφισμα. Μάλιστα με τη στάση τους το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 Απριλίου αποθάρρυναν τη συμμετοχή των κατοίκων στις προγραμματισμένες συζητήσεις. Αυτός ο τρόπος δράσης τους προκαλεί εύλογες απορίες, γιατί οι ίδιοι δηλώνουν ότι υποστηρίζουν τις αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες, τις λαϊκές συνελεύσεις».

Καταλήγοντας η ανακοίνωση αναφέρει: «Είμαστε αντίθετοι σε κάθε μορφή επιβολής, αυταρχισμού και βίας. Θα μπορούσαμε να έχουμε ήδη προχωρήσει, παρά τις αντιδράσεις. Αλλά μας φάνηκε αδιανόητο να δημιουργήσουμε πρόβλημα και αντιπαράθεση στην πόλη μας, για ένα τέτοιο θέμα, χωρίς δηλαδή να απειλείται στο ελάχιστο ούτε το Άλσος ούτε το πράσινο».

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩ, ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ, ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!