Αντιδράσεις εργαζομένων στα ΚΔΑΠ

Την απογοήτευση του εκφράζει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΠΑ.Σ.Ε.Κ.Δ.Α.Π.) με ανακοίνωση του, μετά τις μεγάλες αντιδράσεις που προκάλεσε στις τάξεις των εργαζομένων αλλά και των ωφελουμένων πανελλαδικά, για την δήλωση του Υπουργού Εσωτερικών στη Συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, της Βουλής, στις 17/04/2013.

«Θεωρούμε άδικη και άστοχη την τοποθέτηση του κ. Υπουργού, ο οποίος χρησιμοποίησε απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για τα Κ.Δ.Α.Π., όπως: «απλή απασχόληση», «προτεραιότητα οι βρεφονηπιακοί», «οι δικαιούχοι δεν έχουν ανάγκη», οι οποίοι στην ουσία «καταργούν» την όλη προσφορά και την σπουδαιότητα του έργου που συντελείται εδώ και 13 χρόνια στα Κ.Δ.Α.Π. και την ανάγκη που έχουν οι οικογένειες που ωφελούνται συμμετέχοντας στις Δομές μας.», τονιζεται στην ανακοίνωση.

Ο ΠΑ.Σ.Ε.Κ.Δ.Α.Π. ζήτησε άμεσα συνάντηση με τον κ. Υπουργό προκειμενου «να μας δοθεί η ευκαιρία να τον ενημερώσουμε εκτενώς για το αν τα ΚΔΑΠ είναι μία «απλή απασχόληση», για το αν τα ΚΔΑΠ θα έπρεπε και γιατί θα έπρεπε να είναι «προτεραιότητα» όπως οι βρεφονηπιακοί, όπως και για το αν οι δικαιούχοι έχουν «ανάγκη» ή όχι τη συγκεκριμένη Κοινωνική Δομή».

Καταλήγοντας ο Σύλλογος υπογραμμίζει ότι «Οι εργαζόμενοι στα Κ.Δ.Α.Π. και Κ.Δ.Α.Π.-Μ.Ε.Α., μαζί με τους εργαζόμενους στις άλλες Προνοιακές Δομές (βρεφικοί, βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί), αλλά έχοντας στο πλευρό τους και τους γονείς, που ευεργετούνται από τα προγράμματα αυτά, καταβάλουν ήδη μεγάλες προσπάθειες ώστε να μην διακοπεί η λειτουργία τους και η παροχή υψηλού επιπέδου κοινωνικών υπηρεσιών στην ελληνική οικογένεια.«

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΠΑ.Σ.Ε.Κ.Δ.Α.Π


Αφήστε μια απάντηση