Δήμαρχος Σάμου: Το νησί είναι στα όρια του

Την αποσυμφόρευση της Σάμου από τους μετανάστες ζήτησε με επιστολή του προς το βουλευτή Σάμου Δημήτρη Σεβαστάκη ο Δήμαρχος Μιχάλης Αγγελόπουλος.

Ο κ. Αγγελόπουλος περιγράφει την κατάσταση που επικρατεί τον τελευταίο χρόνο στο νησί υποδεχόμενο 135.000 μετανάστες παρ’ όλες τις μεγάλες ελλείψεις στη στελέχωση των υπηρεσιών της Αστυνομίας, του Λιμενικού και της Υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής και τονίζει ότι η Σάμος δεν μπορεί να ανταποκριθεί πλέον σε νέες μεγάλες ροές.

«Η Σάμος που δοκιμάζεται από την προσφυγική κρίση και που ανταποκρίνεται μέχρι τώρα με επάρκεια, ανθρωπιά και με όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικό τρόπο στο μείζον αυτό τοπικό, περιφερειακό, εθνικό και ευρωπαϊκό ζήτημα έχει φτάσει στα όρια τη!» αναφέρει χαρακτηριστικά. Συνεχίζοντας στην επιστολή ανατρέχει στην ανακοίνωση ότι σταματούν οι διεθνείς πτήσεις προς τη Χίο το 2017, είδηση που προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία κυρίως για ένα νησί όπως η Σάμος που το 85% του ΑΕΠ, προέρχεται από τον τουρισμό και τις συναφείς υπηρεσίες και προφανώς η τοπική οικονομία και η κοινωνική συνοχή πρέπει να προστατευθούν.

«Σας ζητώ ως μοναδικό εκπρόσωπό μας στη Βουλή των Ελλήνων να ενεργήσετε -με την γνώση και τις ικανότητες που διαθέτετε- για την άμεση αποχώρηση των προσφύγων/μεταναστών που βρίσκονται επί πολλούς μήνες στο νησί (αποφόρτιση όπως χαρακτηριστικά έχει δηλώσει και ο αρμόδιος Υπουργός). Κλείνοντας, επισημαίνω ότι η προσωρινού χαρακτήρα υπάρχουσα δομή του Κέντρου Πρώτης Υποδοχής (ΚΕΠΥ) δεν προσφέρει τα απαραίτητα για την ασφάλεια, την δημόσια υγεία και την υποστήριξη των ευπαθών ομάδων των προσφύγων/μεταναστών.Η υποστήριξη αυτή μπορεί να δοθεί μόνο από την Ηπειρωτική Ελλάδα» καταλήγει η επιστολή του δημάρχου Σάμου προς το βουλευτή.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΟΥ, ΝΗΣΙ, ΟΡΙΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!