Δήμαρχοι ΚΚΕ: Να ζητήσει η ΠΕΔΑ μονιμοποίηση των συμβασιούχων

Να πραγματοποιήσει Γενική Συνέλευση η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής και να πάρει θέση στο θέμα των συμβασιούχων, ζητώντας νομοθετική παρέμβαση από την κυβέρνηση για να μονιμοποιήσει το προσωπικό και να αναλάβει τη χρηματοδότηση της μισθοδοσίας τους, ζητούν οι δήμαρχοι  Καισαριανής, Ηλίας Σταμέλος, Πετρούπολης, Βαγγέλης Σίμος και Χαϊδαρίου, Μιχάλης Σελέκος, οι οποίοι πρόσκεινται στο ΚΚΕ, με ανακοίνωση τους.

Συγκεκριμένα στο κείμενο τους, σημειώνουν: «Η δημοσιοποίηση των πρακτικών της απόφασης της Ολομελείας του Ελεγκτικού στέλνει τελεσίδικο μήνυμα. Χιλιάδες εργαζόμενοι στους Δήμους της χώρας στέλνονται στην ανεργία και για πολλούς από αυτούς τους αμφισβητείται προκλητικά ακόμα και η πληρωμή τους για δουλειά που ήδη έχουν παράσχει.

Μέσω αυτής της καταδικαστέας για εμάς και απαράδεκτης ως προς το περιεχόμενό της για τους ίδιους τους εργαζόμενους απόφασης, « δικαιώνονται» τελικά εκείνες οι δημοτικές αρχές που έχουν απλήρωτους για μήνες τους εργαζόμενους και ανάγονται σε πολιτικά και διοικητικά υπόλογες οι δημοτικές αρχές που κινηθήκαμε με βάση την υπαρκτή νομοθεσία και την ανάγκη να λειτουργήσουμε στοιχειωδώς υπεύθυνα τις υπηρεσίες καθαριότητας στους Δήμους τους, να προστατεύσουμε τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον. Αυτές οι δημοτικές αρχές που αντιστέκονται και αρνούνται να παραδώσουν στους εργολάβους κρίσιμες δημόσιες υπηρεσίες, που δε δέχονται να λυμαίνονται δημόσια έσοδα που ακριβοπληρώνουν αποκλειστικά και απευθείας τα νοικοκυριά.

Μέσω αυτής της απόφασης βρίσκει διέξοδο διαφυγής η Κυβέρνηση η οποία έδρασε τυχοδιωκτικά με το θέμα των συμβασιούχων και το δικαίωμα τους στην μόνιμη σταθερή δουλειά. Σε κάλπικη αντιπαράθεση με την ΝΔ, ποτέ δεν αποστασιοποιήθηκε από το ζήτημα της ιδιωτικοποίησης της αποκομιδής και διαχείρισης των απορριμμάτων, που αποτελεί διακαή πόθο μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Ως δημοτικές αρχές δεν επιτρέπεται να σιωπήσουμε. Η σιωπή μας σημαίνει ότι συνηγορούμε οι πόλεις μας να γίνουν χωματερές το επόμενο διάστημα. Ότι αποδεχόμαστε την απόλυση χιλιάδων εργαζομένων, ενώ γνωρίζουμε ότι είναι πλήρως αναγκαίοι, προσλήφθηκαν μέσω ΑΣΕΠ και με το καθεστώς της σύμβασης γιατί το κράτος δεν άφηνε άλλο δρόμο επιλογής στους Δήμους μας ώστε να καλύψουν στοιχειωδώς τις ανάγκες τους. Η σιωπή μας θα είναι συνενοχή στο τερατόμορφο καθεστώς της ανακύκλωσης των ανέργων που χτίζεται χρόνια τώρα και για τις υπηρεσίες καθαριότητας των Δήμων αποτελεί τη βασική αιτία των εργατικών ατυχημάτων, η συχνότητα των οποίων το προηγούμενο διάστημα έχει εκτιναχθεί με γεωμετρική πρόοδο.

Λέμε όχι σε αυτό το νέο αντιλαϊκό κατήφορο και καλούμε Δημάρχους και δημοτικά συμβούλια που ήδη έχουν δηλώσει την εναντίωση τους στις απολύσεις να συνταχτούν με το αίτημα για άμεση νομοθετική παρέμβαση της Κυβέρνησης. Το πρόβλημα που έχει ανακύψει με ευθύνη της να λυθεί άμεσα, να πληρωθούν και να μονιμοποιηθούν οι εργαζόμενοι, να λειτουργήσουν απρόσκοπτα και χωρίς νέα, ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα οι Δήμοι.

Συντασσόμαστε με τους αγώνες και τις αγωνίες των εργαζομένων και θα συνδράμουμε σε αυτούς με ότι μέσο έχουμε στη διάθεση μας. Είναι η ελάχιστη υποχρέωση μας.

Ζητάμε από την ΠΕΔΑ να πάρει θέση και να καλέσει τα μέλη της σε Γενική Συνέλευση, προκειμένου να αποφασίσουν: κανένας εργαζόμενος να μην πεταχτεί στο δρόμο, αντίθετα άμεσα με νομοθετική παρέμβαση η κυβέρνηση να μονιμοποιήσει το προσωπικό και να αναλάβει τη χρηματοδότηση της μισθοδοσίας τους.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ, ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ, ΠΕΔΑ, ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΚΚΕ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!