Δημαρχία Λυκόβρυσης-Πεύκης: «Πόλεμος» Πατούλαινας –νυν δημάρχου για ένα 500σαρικο

Βγήκαν και επίσημα τα «μαχαίρια» μεταξύ της συζύγου του προέδρου της ΚΕΔΕ και ανεξάρτητης, πλέον, δημοτικής συμβούλου Λυκόβρυσης –Πεύκης και του νυν δημάρχου με το συνδυασμό του οποίου εξελέγη η γνωστή και ως Πατούλαινα, Τάσου Μαυρίδη.

Αφορμή, όπως καταγγέλλει η κ. Πατούλη, το γεγονός ότι τη ζητήθηκε «να καταβάλλει το ποσό των 500 ευρώ, για τη χρήση αίθουσας» του δήμου, προκειμένου να δώσει συνέντευξη Τύπου για να εξηγήσει τους λόγους της ανεξαρτητοποίησης της και της παραίτησής της από την προεδρία του ΝΠΔΔ ΠΕ.Α.Π.  Κι αυτό παρά το γεγονός ότι αρχικά, όπως υποστηρίζει η ίδια, «προφορικά από τον Αντιπρόεδρο του ΝΠΔΔ ΠΕ.Α.Π. Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης κ. Γ. Καρύμπα την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου έλαβε θετική απάντηση». Ωστόσο, όπως τονίζει η κ. Πατούλη «ακολούθησε άλλη μια γραπτή από τον ίδιο, με (sic) διάστημα 3 ημερών, σήμερα 23 Ιανουαρίου, η οποία ουσιαστικά είναι αρνητική, υποχρεώνοντάς με να καταβάλλω το ποσό των 500 ευρώ, για τη χρήση της αίθουσας».

Και η (οργισμένη) Μ. Πατούλη, επισυνάπτει τη σχετική επιστολή, τονίζοντας:

«Τα συμπεράσματα ανήκουν στην κοινωνία που μας κρίνει όλους καθημερινά.

Ως εκλεγμένη δημοτική σύμβουλος, αναρωτιέμαι εύλογα τα εξής:

-«Τι μεσολάβησε και ο κ. Καρύμπας άλλαξε την αρχική του απόφαση; Δέχτηκε πιέσεις;»

-«Το αντίτιμο των 500 ευρώ δεν καταργεί ουσιαστικά το δικαίωμα των δημοτικών συμβούλων, ως αιρετά, αυτοδιοικητικά, πολιτικά στελέχη, να ενημερώνουμε ελεύθερα και θεσμικά τους συμπολίτες μας;

-«Οι δημόσιες αίθουσες του Δήμου υπόκεινται σε ιδιοκτησιακό καθεστώς της εκάστοτε Διοίκησης, αποκλείοντας τη χρήση τους από τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου κατά το δοκούν;»

-«Ποιοι ενοχλούνται από την δημοκρατική ενημέρωση των συμπολιτών μας και γιατί;»

Παρ’ όλα αυτά τα προσβλητικά και αντιδημοκρατικά, επιμένω με νέο – δίκαιο αίτημα προς το Γραφείο του Δημάρχου κ. Μαυρίδη να μου παραχωρηθεί η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου για τη συνέντευξη τύπου. Από την αρχή της αυτοδιοικητικής μου πορείας, το 2014, τόσο ως Δημ. Σύμβουλος όσο και στο πλαίσιο των καθηκόντων μου ως Πρόεδρος του ΠΕ.Α.Π. υπηρέτησα και υποστήριξα απαρέγκλιτα και καθολικά τις αρχές της διαφάνειας, λογοδοσίας, ελεύθερης διακίνησης ιδεών, για την έγκυρη ενημέρωση των συμπολιτών μας, τους οποίους ας μην ξεχνάμε πρωτίστως υπηρετούμε», καταλήγει η κ. Πατούλη.

ΕΓΓΡΑΦΟ ΠΕΑΠ_ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΑΙΘΟΥΣΑ 

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΠΟΛΕΜΟΣ, ΠΑΤΟΥΛΑΙΝΑ, ΤΑΣΟΣ ΜΑΥΡΙΔΗΣ, 500ΣΑΡΙΚΟ, ΔΗΜΑΡΧΙΑ ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ - ΠΕΥΚΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!