Δίκη Παπαγεωργόπουλου: Τι κατέθεσε η υπάλληλος στην οποία ανέθεσε την ΕΔΕ ο Μπουτάρης - Aftodioikisi.gr
Πέμπτη
21
Οκτώβριος
Back

Δίκη Παπαγεωργόπουλου: Τι κατέθεσε η υπάλληλος στην οποία ανέθεσε την ΕΔΕ ο Μπουτάρης

Η δημοτική υπάλληλος Μαρία Τατάγια, στην οποία ανατέθηκε το 2011 από τον νυν δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη η διενέργεια της ΕΔΕ, κατέθεσε σήμερα στη δίκη που διεξάγεται σε δεύτερο βαθμό, για την υπεξαίρεση των 17,9 εκατ. ευρώ από τα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με όσα κατέθεσε, διαπίστωσε παραλείψεις από συγκεκριμένους υπαλλήλους της ταμειακής υπηρεσίας, τους οποίους ονομάτισε, πλην όμως, όπως διευκρίνισε,  ότι  δεν ενήργησαν με δόλο.

Ερωτηθείσα για τη λειτουργία της οικονομικής υπηρεσίας του δήμου, με βάση τα συμπεράσματα από την έρευνα που διενήργησε, η κ. Τατάγια επεσήμανε ότι «δεν γινόταν πουθενά ουσιαστικός έλεγχος», ενώ μίλησε για «ψυχολογία δημοσίου», όπου «ο καθένας προσπαθεί να εξωθήσει την ευθύνη σε κάποιον άλλο».

Αναφερόμενη στον πρώην συνάδελφό της Π. Σαξώνη, είπε τον γνώριζε από το 1989, όταν συνυπήρχαν στην υπηρεσία δημοτολογίων του δήμου. Τόνισε ότι γνώριζε από τότε τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες, κάτι που όπως σημείωσε «δεν ήταν μυστικό».

Αποκάλυψε δε ότι από την εποχή εκείνη «ο Σαξώνης έκανε τα αδύνατα δυνατά να μετατεθεί στο ταμείο». «Όταν αποκαλύφθηκε η υπεξαίρεση -συνέχισε- μού λύθηκε η απορία».

Εξάλλου, η κ Τατάγια εξέφρασε την γνώμη ότι ο πρώην ταμίας έκλεβε και πριν το 1999, τονίζοντας ότι εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι δεν γινόταν έλεγχοι από τα ταμεία, ούτε διασταυρώσεις από το δήμο.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!