Δεν θα προχωρήσουν σε εκλογή εκπροσώπων τα ΔΣ για ΠΕΔ και ΚΕΔΕ

Ομόφωνα η ΚΕΔΕ, κατά την διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης της, κάλεσε τους δήμους να μην προχωρήσουν σε εκλογή εκπροσώπων για τις ΓΣ των ΠΕΔ και της ΚΕΔΕ μέχρι να αποσταλούν οι πίνακες με τις έδρες που δικαιούνται.

Ειδικότερα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης τονίστηκαν τα τεράστια λάθη που έχει το ΠΔ 94/2019 για την εκλογή εκπροσώπων στην ΠΕΔ και την ΚΕΔΕ και οι αντιφάσεις σε σχέση με την αναλογική εκπροσώπηση των δήμων, τα οποία οδήγησαν σε ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ να βγάλει μόνη της τον πίνακα και να τον στείλει προς έγκριση στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση που είχε ο νομικός σύμβουλος της ΚΕΔΕ κ. Ζυγούρης, το Υπ. Εσωτερικών για πρώτη φορά δεν προτίθεται να βγάλει ούτε εφαρμοστική εγκύκλιο, ούτε πίνακα με τους εκπροσώπους που αναλογούν σε κάθε δήμο.

Οπως επισήμανε και ο κ. Ζυγούρης αλλά και τα μέλη Κυρίζογλου, Ιωακειμίδης και Μπίρμας, η κατάσταση αυτή ενέχει τον κίνδυνο οι δήμοι να εκλέξουν παραπάνω ή λιγότερους εκπροσώπους από αυτούς που δικαιούνται και να ακολουθήσει διαδικασία ενστάσεων.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΚΕΔΕ, ΠΕΔ, ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!