Δ. Ζαγοράς-Μουρεσίου: Λειτουργία τηλεφωνικού κέντρου για τις ευπαθείς ομάδες

Στο πλαίσιο της παροχής υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας και αλληλεγγύης η Δημοτική Αρχή του Δήμου Ζαγοράς Μουρεσίου και η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Ζαγοράς Μουρεσίου (Κ.Ε.ΔΗ.ΖΑ.Μ.) προχωρεί από σήμερα Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020 στη λειτουργία τηλεφωνικού κέντρου όπου θα καταγράφονται και εν συνεχεία θα διανέμονται στην κατά περίπτωση αρμόδια υπηρεσία τα αιτήματα και οι ανάγκες των κατοίκων του Δήμου Ζαγοράς Μουρεσίου που ανήκουν στις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες που αδυνατούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν για την προμήθεια ειδών πρώτης ανάγκης.

Έτσι στο Δήμο Ζαγοράς Μουρεσίου θα λειτουργούν καθημερινά, από τις 08:00 το πρωί έως τις 15:00 το μεσημέρι, δύο τηλεφωνικές γραμμές και συγκεκριμένα οι αριθμοί 24260-49413 όσον αφορά την Δημοτική Ενότητα Μουρεσίου και στο 24263-50109 όσον αφορά την Δημοτική Ενότητα Ζαγοράς.

Στις γραμμές αυτές οι πολίτες που έχουν ανάγκη θα μπορούν να ενημερώνουν για το πρόβλημα τους (τρόφιμα, φάρμακα κλπ) και στη συνέχεια θα εξυπηρετούνται μέσω του δικτύου των κοινωνικών δομών του Δήμου Ζαγοράς Μουρεσίου («Βοήθεια στο Σπίτι») λόγω έκτακτων συνθηκών και μέτρων, για την προστασία του κοινωνικού συνόλου από τη διάδοση του ιού COVID-19.

Θεωρούμε αυτονόητο ότι οι πολίτες θα πρέπει να σεβαστούν τον αγώνα όλων αυτών των ανθρώπων, που υπό πραγματικά αντίξοες συνθήκες, είναι στην πρώτη γραμμή για να τους εξυπηρετήσουν και να μην απασχολούν τις υπηρεσίες με παράλογα και εξωπραγματικά αιτήματα, παρά μόνο για σοβαρές και έκτακτες περιπτώσεις ανάγκης.

Να συνειδητοποιήσουν όλοι ότι υπάρχουν εκατοντάδες συμπολιτών μας με πραγματικές ανάγκες, τους οποίους οφείλουμε να προστατεύσουμε, ιδιαίτερα σε αυτή την εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΟΜΑΔΕΣ, ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ, ΔΗΜΟΣ ΖΑΓΟΡΑΣ ΜΟΥΡΕΣΙΟΥ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!