Δήμος Ζαγόρας -Μουρεσίου: Διαμορφώνεται ελκυστικό περιβάλλον για την ανάπτυξη ήπιων μορφών τουρισμού

  • Απο stergios
  • 14 Δεκεμβρίου 2019 - 09:32
  • Comments Off

Συνδυάζοντας την προστασία και ανάδειξη του ιδιαίτερου φυσικού περιβάλλοντος του Πηλίου με την ανάπτυξη ήπιων κι εναλλακτικών μορφών τουρισμού, ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου έχει αναπτύξει έναν σύγχρονο σχεδιασμό έργων, δράσεων και συνεργειών, διαμορφώνοντας ελκυστικό πλαίσιο και για την ιδιωτική πρωτοβουλία.

Μαζί με τον Δήμο Βόλου και τον Δήμο Νοτίου Πηλίου, με τους οποίους έχει αναπτυχθεί μια αποτελεσματική συνεργασία τουριστικής προβολής της περιοχής ως ενιαίου προορισμού, υποβλήθηκαν στο Υπομέτρο 19.2 του Τοπικού Προγράμματος CLLD/ LEADER της ΟΤΔ Ε.Α.Π. Α.Ε με τίτλο: «Στρατηγικοί πυλώνες για την βιώσιμη ανάπτυξη στη Μαγνησία και τις Σποράδες», συγκεκριμένες προτάσεις για την συντήρηση, ανάδειξη και σήμανση πεζοπορικών διαδρομών – μονοπατιών.

Συγκεκριμένα το έργο που υποβλήθηκε από τον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου περιλαμβάνει ήπιες παρεμβάσεις συντήρησης και σήμανσης σε ένα δίκτυο 23 διαδρομών, συνολικού μήκους 132 χιλιομέτρων, οι διαδρομές δε αφορούν το σύνολο των δημοτικών ενοτήτων του Δήμου.

Ήπιες δραστηριότητες υπαίθρου, σε συνδυασμό με πολιτιστικά τοπόσημα, με μοναδικά αξιοθέατα, με την τοπική γαστρονομία κ.α., ενισχύουν την πρόταση ανάπτυξης του πεζοπορικού τουρισμού μέσα από δίκτυο μονοπατιών τα οποία θα συντηρηθούν, θα αναδειχτούν, θα φέρουν ειδική σήμανση και θα χαρτογραφηθούν.

Ένας ευέλικτος φορέας διαχείρισης, θα υποστηρίξει ολιστικά το εγχείρημα στο οποίο φυσικά είναι ευπρόσδεκτοι και ιδιώτες για να αποφευχθούν αλληλοκαλύψεις και αποπροσανατολισμοί από τον μεγάλο στόχο της ανάπτυξης για όλους.

«Διαβάζουμε κατά καιρούς ιδέες για ανάπτυξη διαδρομών, για αγώνες, για μικρά και μεγάλα μονοπάτια, για θεματικές πεζοπορίες κ.α. Ευπρόσδεκτοι στο θαυμαστό βουνό, το Πήλιο, όσοι θέλουν να υποστηρίξουν αειφόρα πρότυπα τουριστικής ανάπτυξης και τη διαχρονική βιωσιµότητα κάθε τουριστικής δραστηριότητας», σχολιάζει ο Δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου κ. Παν. Κουτσάφτης.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΤΣΑΦΤΗΣ, ΔΗΜΟΣ ΖΑΓΟΡΑΣ ΜΟΥΡΕΣΙΟΥ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!