Δ. Χανίων: Ενθαρρυντικά μηνύματα για τον τουρισμό από τις ΗΠΑ

Τα Χανιά ήταν και εξακολουθούν να παραμένουν ασφαλής προορισμός για τους ξένους επισκέπτες, προσφέροντάς τους υπηρεσίες υψηλού επιπέδου και απαράμιλλη φιλοξενία.

Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος, Μανώλης Σκουλάκης, υποδεχόμενος στο δημαρχείο Χανίων σήμερα Τρίτη την επιτετραμμένη της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα, Βιρτζίνια Μπένετ. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, στην οποία παραβρέθηκε και ο αντιδήμαρχος αρμόδιος σε θέματα Πολιτισμού Δημήτρης Λειψάκης, συζητήθηκαν τρόποι περαιτέρω συνεργασίας, μεταξύ Χανίων και Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, κυρίως στους τομείς του τουρισμού και του πολιτισμού. Όπως μάλιστα, επεσήμανε ο δήμαρχος, με την ανάπτυξη του τουρισμού κρουαζιέρας στα Χανιά, δόθηκε η δυνατότητα σε χιλιάδες Αμερικανούς πολίτες, να γνωρίσουν τον πολιτισμό, την ιστορία και τις ομορφιές του τόπου.

Ο κ. Σκουλάκης, αναφέρθηκε ακόμη στη συνεργασία η οποία έχει ξεκινήσει – με την επίσκεψη στα Χανιά του Μορφωτικού Ακόλουθου της Αμερικανικής Πρεσβείας τον περασμένο Ιούνιο – μεταξύ της Πρεσβείας των ΗΠΑ και της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων, όσον αφορά στην υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων και εκθέσεων, αλλά και στη δωρεά ξενόγλωσσων βιβλίων για εμπλουτισμό της συλλογής της Βιβλιοθήκης, με την υποστήριξη της Πρεσβείας, με στόχο τη δημιουργία “Τμήματος Αμερικανικής Λογοτεχνίας”.

Τόνισε, δε, ότι η ελληνική ομογένεια των ΗΠΑ, αποτελεί σημαντικό συνδετικό κρίκο που ενώνει τους λαούς των δύο χωρών, προσθέτοντας μάλιστα ότι πολλοί πολίτες των ΗΠΑ, οι οποίοι έχουν ελληνική καταγωγή, έχουν διακριθεί στους τομείς στους οποίους δραστηριοποιούνται. Από την πλευρά της, η κ. Μπένετ, χαρακτήρισε μεγάλη τιμή την επίσκεψή της στο Δημαρχείο Χανίων και χαιρέτισε τη συνεργασία που υπάρχει μεταξύ των δύο πλευρών, επισημαίνοντας ότι θα εξετάσει τις προτάσεις οι οποίες διατυπώθηκαν προς την κατεύθυνση της ενδυνάμωσης του εισερχόμενου τουρισμού από τις ΗΠΑ. Ακολούθησε ανταλλαγή δώρων, όπου ο κ. Σκουλάκης, προσέφερε στην επιτετραμμένη της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα, εκδόσεις του δήμου.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ, ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, ΠΡΕΣΒΗΣ ΗΠΑ, ΣΚΟΥΛΑΚΗΣ, ΜΠΕΝΕΤ


Αφήστε μια απάντηση