Δ. Βριλησσίων: Εγκρίθηκε η λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας (φωτο)

Ο Δήμος Βριλησσίων, μέσω του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης, έλαβε την έγκριση για τη δημιουργία Κέντρου Κοινότητας και διευρύνει τις δομές κοινωνικής υποστήριξης που παρέχει στους δημότες του.

Στόχος του έργου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του δήμου, είναι ‘η ανάπτυξη ενός τοπικού σημείου αναφοράς για την υποδοχή, εξυπηρέτηση και διασύνδεση των πολιτών με όλα τα κοινωνικά προγράμματα και υπηρεσίες’ που υλοποιούνται στην περιοχή του Δήμου Βριλησσίων.

Το Κέντρο Κοινότητας θα παρέχει πρωτίστως τις ακόλουθες υπηρεσίες:

Α) Υποδοχή – Ενημέρωση – Υποστήριξη των δημοτών
Β) Συνεργασία με υπηρεσίες και φορείς
Γ) Παροχή υπηρεσιών που θα αποσκοπούν στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και θα διασφαλίζουν την κοινωνική ένταξη των ωφελουμένων.

Το Κέντρο θα διασυνδέει τα ωφελούμενα άτομα- πολίτες του Δήμου Βριλησσίων με επιμέρους φορείς και υπηρεσίες (υπηρεσίες ΟΤΑ, δημόσιες υπηρεσίες, εθελοντικές οργανώσεις, οργανισμούς κοινωνικού χαρακτήρα κλπ) για την εξυπηρέτηση των αναγκών τους.

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Βριλησσίων, θα λειτουργεί:

Δευτέρα με Παρασκευή και ώρες 08:30 – 16:30 στα γραφεία του ΟΚΠΑ (Λ. Πεντέλης 62, Βριλήσσια) και θα εξυπηρετεί όλους τους κατοίκους του Δήμου Βριλησσίων.

Σημαντική έμφαση δίνεται, επίσης, στην ψυχοκοινωνική υποστήριξη των ανέργων και των ατόμων σε κίνδυνο ανεργίας, ώστε να παρεμποδιστεί η περιθωριοποίηση τους.

kentro_koinotitas_brillisia

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ, ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ, ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!