Δ. Θεσσαλονίκης: Τι γίνεται με την εξυπηρέτηση πολιτών στο ΤΑΠ –Δηλώσεις Ζέρβα

Στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε εκτεταμένα στο ζήτημα της εξυπηρέτησης δημοτών από το Τμήμα Τελών Ακίνητης Περιουσίας.

«Το Τ.Α.Π. αποτελούσε τη βαθιά πληγή της λειτουργίας του Δήμου για δέκα και πλέον χρόνια. Υπήρχε μεγάλη ταλαιπωρία για τους δημότες, συνεχείς καυγάδες με τους υπαλλήλους – υπάλληλοι που εμφάνισαν προβλήματα υγείας από την πίεση που ασκούνταν στο τμήμα» και συμπλήρωσε πως «όλα αυτά χωρίς να δίνονται άμεσες λύσεις στα προβλήματα των δημοτών».

«Αποφασίσαμε να επέμβουμε δραστικά στις αρχές Φεβρουαρίου και να δώσουμε λύση μιας δια παντός σε αυτήν την κακή συνθήκη του Δήμου» και πρόσθεσε ότι προχώρησαν ουσιαστικές αλλαγές και αναδιαρθρώσεις.

Όπως χαρακτηριστικά επισήμανε στη συνέχεια «ήδη από τις 02/03 το ΤΑΠ είναι ένα τμήμα που λειτουργεί υποδειγματικά, χωρίς ουρές, χωρίς εκνευρισμούς, χωρίς προβλήματα και συμπλήρωσε πως «καταθέτουν οι πολίτες τον φάκελο τους και παίρνουν αριθμό πρωτοκόλλου, φεύγουν από την υπηρεσία και ειδοποιούνται εντός 48-72 ωρών για να παραλάβουν τη βεβαίωσή τους, εφόσον δεν υπάρχει κώλυμα στον έλεγχο»

Όπως ενημέρωσε το σώμα, στην επιτυχία της μείωσης του χρόνου αναμονής έρχεται να προστεθεί εντός του επόμενου διαστήματος η ηλεκτρονική πληρωμή και η ταυτότητα οφειλής ώστε να εξοφλούνται οι υποχρεώσεις προς τον Δήμο εξ αποστάσεως.

Κλείνοντας τόνισε πως «όλα αυτά λοιπόν, από μια διοίκηση που δεν έχει όραμα, δεν έχει τη διάθεση να συγκρουστεί και δεν έχει κάνει τίποτα απολύτως πέρα από επικοινωνιακές φωτοβολίδες τους έξι πρώτους μήνες» και συμπλήρωσε πως «οι πολίτες βγάζουν τα συμπεράσματά τους και μας κρίνουν όλους».

Δ.Ε.Π.Θ.Ε

«Παρακολουθήσαμε την πορεία της ΔΕΠΘΕ όλα τα προηγούμενα χρόνια και νομίζω πως κανείς μας δεν είναι περήφανος για τη σημερινή κατάσταση», τόνισε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κ. Ζέρβας στο Δημοτικό Συμβούλιο με αφορμή την έγκριση του προϋπολογισμού της Δημοτικής Επιχείρησης, ύψους 3,3 εκ. ευρώ.

«Αρχίσαμε με το ίδιο ποσό που είχε τα προηγούμενα χρόνια γνωρίζοντας ότι τα 3,2 εκ. ευρώ είναι ανελαστικές δαπάνες» είπε. Ο Δήμαρχος έκανε ειδική αναφορά στο εμπορικό κομμάτι λέγοντας χαρακτηριστικά ότι το διαφημιστικό τοπίο είναι περιορισμένο συγκριτικά με παλιότερα, αλλά σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί κανείς να είναι περήφανος για τα διαφημιστικά έσοδα 150.000 ευρώ την προηγούμενη χρονιά.

«Πως μπορείς να διεκδικήσεις όμως διαφημιστικό μερίδιο όταν δεν έχεις μετρήσεις; Ή όταν δεν είσαι στις συνδρομητικές πλατφόρμες ώστε να μπορούν να παρακολουθούν TV100 σε όλον τον κόσμο; Όλα αυτά ήταν παρατημένα, όπως και το ραδιόφωνο-στο οποίο όμως ήδη άρχισαν νέες παραγωγές κάθε ημέρα και τα Σαββατοκύριακα».

«Χαιρόμαστε πολύ που έχουμε νέο Γενικό Διευθυντή, Τεχνικό και Οικονομικό Διευθυντή και η εντολή προς τη Διοίκηση είναι αυτά τα θέματα να λυθούν και να λυθούν σύντομα γιατί θεωρούμε ότι τα δημοτικά ΜΜΕ πρέπει να έχουν πρώτο ρόλο στην ενημέρωση των Θεσσαλονικέων» τόνισε, συμπληρώνοντας ότι εξετάζεται ακόμη και το θέμα της μετεγκατάστασης και του εκσυγχρονισμού του τεχνικού εξοπλισμού που είναι απαρχαιωμένος.

«Πιστεύουμε ότι στο τέλος της τετραετίας τα δημοτικά ΜΜΕ θα έχουν τη θέση που όλοι θέλουμε και τους αρμόζει, στη Θεσσαλονίκη και την Κ. Μακεδονία» κατέληξε ο Δήμαρχος.

Ασφάλεια στην πόλη

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, αναφερόμενος στο ζήτημα της ασφάλειας της πόλης ανακοίνωσε από το βήμα του Δημοτικού Συμβουλίου τη λειτουργία του κοινού επιχειρησιακού κέντρου της ΕΛ.ΑΣ με τη Δημοτική Αστυνομία στην οδό Μοναστηρίου.

«Μετά από την πρωτοβουλία που πήραμε και φέραμε το ζήτημα της ασφάλειας στην πόλη σε πρώτο πλάνο, είχαμε συνάντηση με τον αρμόδιο Υπουργό Προστασίας του πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη στην Αθήνα» τόνισε και συμπλήρωσε «εκεί, παρουσία δική μου και του εντεταλμένου δημοτικού συμβούλου κ. Δαγκλή αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στη δημιουργία ενός κοινού επιχειρησιακού κέντρου στη Θεσσαλονίκη με στόχο την καλύτερη αστυνόμευση και την εμπέδωση ενός κλίματος ασφαλείας στην πόλη».

Όπως εξήγησε, θα στεγαστούν σε όροφο δημοτικού κτιρίου μεικτά κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ, της Τροχαίας και της Δημοτικής Αστυνομίας με στόχο την καλύτερη ασφάλεια, την κυκλοφορία, την εγκληματικότητα και το παρεμπόριο.

«Η ευταξία και η μείωση της παραβατικότητας ήταν και παραμένει πολύ σημαντικό για εμάς» επισήμανε καταληκτικά.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΤΑΠ, ΖΕΡΒΑΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!