Κορωνοϊος -Δ.Αθηναίων: Έτοιμοι να λειτουργήσουμε με προσωπικό ασφαλείας -Απολυμάνσεις σε σχολεία

Έτοιμη να λειτουργήσει ακόμη και με προσωπικό ασφαλείας δηλώνει η δημοτική Αρχή της Αθήνας. Συγκεκριμένα, σε τοποθέτησή του για το θέμα του Κορωνοϊού, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο γενικός γραμματέας του δήμου Αθηναίων Αλέξανδρος Τσιατσιάμης είπε ότι ο Δήμος είναι σε όλα προετοιμασμένος, σε ότι αφορά τη δική του ευθύνη να αντιμετωπίσει έκτακτες καταστάσεις. «Τις αποφάσεις τις παίρνουμε με το κεντρικό κράτος αλλά από την πλευρά μας, ενημερώνουμε τακτικά και το κεντρικό κράτος», πρόσθεσε.

Συγκεκριμένα, είπε:

Υλικά καθαρισμού: «Έχουμε μεγάλες ποσότητες ώστε να έχουμε και απόθεμα. Έχουν διανεμηθεί σε όλες τις υπηρεσίες»

Απολυμάνσεις: «Η ανάδοχος εταιρεία μπορεί να κάνει απολυμάνσεις σε 800 κτήρια την ημέρα. Έχουμε 400 σχολεία, άρα μπορεί να απολυμάνει όλα τα σχολεία δύο φορές.

Επιπλέον,

«Ενισχύσουμε τον προϋπολογισμό των σχολείων με 200.000 ευρώ για απολυμαντικά και άλλες 150.000 στις σχολικές Επιτροπές με αναμόρφωση προϋπολογισμού».

Υπηρεσίες Εξυπηρέτησης: «Έχουμε δημιουργήσει συνθήκες ώστε να μην συγκεντρώνεται ο κόσμος»

«Σε ότι αφορά την κακιά ώρα έχουμε κάνει σχέδιο για λειτουργία δήμου με Προσωπικό ασφαλείας»

«Θα τοποθετηθεί ένα ηλεκτρονικό σύστημα για να μπορούν οι πολίτες να εξυπηρετούνται σε βασικές υπηρεσίες».

Προηγήθηκε δήλωση του αντιδημάρχου Υγείας και Παιδείας Μανώλη Καλαμπόκα, ότι «Δεν υπάρχει κανένα κρούσμα στο Δήμο Αθηναίων», ενώ ο ίδιος πρόσθεσε ότι «οι απολυμάνσεις δεν λύνουν το πρόβλημα, ούτε ο Δήμος μόνος του έχει αυτές τις δυνάμεις» και ότι «ακολουθούμε τις οδηγίες των αρμόδιων κέντρων αποφάσεων (υπ. Υγείας, ΕΟΔΥ)».

Ερωτήματα για τα σχολεία

Από την πλευρά της, η αντιπολίτευση τόνισε σε αυστηρούς τόνους ότι η δημοτική Αρχή πρέπει να ενημερώνει πιο συστηματικά για την κατάσταση που επικρατεί.

Η Ανοιχτή Πόλη έθεσε ερωτήματα, που τίθενται και στην καταγγελία γονέων στην aftodioikisi.gr, όπως: «Πώς γίνεται να κλείνει το Καλλιτεχνικό Σχολείο και να παραμένει ανοιχτό το Μουσικό Σχολείο που συστεγάζονται;», ενώ εστίασε και στο κλείσιμο σχολείων της Γκράβας και όχι όλου του σχολικού συγκροτήματος.

Η Λαϊκή Συσπείρωση συνέχισε τα πιο πάνω παραδείγματα, ρωτώντας πώς το 2ο Γενικό Λύκειο Γαλατσίου κλείνει και το Δημόσιο ΙΕΚ, που στεγάζεται στον ίδιο χώρο, παραμένει ανοιχτό. Αντίστοιχα, όπως είπαν, το 1ο ΕΠΑΛ κλείνει, 2ο ΕΠΑΛ λειτουργεί που (και αυτά) στεγάζονται στον ίδιο χώρο.

Ερωτήματα τέθηκαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης για τις ενέργειες «ιχνηλάτησης» ύποπτων κρουσμάτων αλλά και για τις κινήσεις των αρμόδιων φορέων, γύρω από το θέμα του Κορωνοϊού.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ, ΔΗΜΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ, ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ, ΙΧΝΗΛΑΤΗΣΗ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]