Δ.Σ. Κύμης: Όχι στη «συγκεκαλυμμένη απόλυση» και στην αποστολή λίστας

Την πλήρη αντίθεσή του στο μέτρο της διαθεσιμότητας μονίμων ή αορίστου χρόνου δημοτικών υπαλλήλων, «που αποτελεί ουσιαστικά συγκεκαλυμμένη απόλυση», εκφράζει με ψήφισμά του το δημοτικό συμβούλιο Κύμης – Αλιβερίου. Δηλώνει επίσης ότι στηρίζει και πολιτικά και νομικά τον αγώνα των εργαζομένων με όλες του τις δυνάμεις. Επίσης το δ.σ. αποφάσισε «να μη συμπράξει ο Δήμος Κύμης – Αλιβερίου καθοιονδήποτε τρόπο στη διαδικασία εφαρμογής των διατάξεων για τη διαθεσιμότητα υπαλλήλων (αποστολή καταλόγου ονομάτων, έκδοση ατομικών διοικητικών πράξεων θέσης σε διαθεσιμότητας κ.λπ.)».

Όπως τόνισε ο δήμαρχος Δημήτρης Θωμάς, ο οποίος έκανε και τη σχετική εισήγηση: «Το μέτρο της διαθεσιμότητας, αποτελεί συγκαλυμμένη απόλυση και ο δήμος στη διαδικασία αυτή δεν πρόκειται να συμπράξει. Όλοι οι εργαζόμενοι του δήμου που υπηρετούν με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Δίνεται καθημερινός αγώνας και θα συνεχιστεί με αμείωτη ένταση τόσο από τη διοίκηση του δήμου όσο και από τους εργαζόμενους σε αυτόν, ώστε να διατηρηθεί το υψηλό επίπεδο παρεχομένων υπηρεσιών στους κατοίκους του δήμου μας, παρά τις μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό τις τεράστιες περικοπές θεσμοθετημένων πόρων από την πολιτεία και τις συνεχείς αυξήσεις στο λειτουργικό κόστος τους  (συντήρηση και λειτουργία του στόλου της αποκομιδής των απορριμμάτων,  του ηλεκτροφωτισμού και του πρασίνου)».

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!