Δ.Σ. Αθηναίων: Στο επίκεντρο ιδιωτικοποίηση πράσινου & δίκη Χρυσής Αυγής (έγγραφο)

Οι σοβαρές καταγγελίες του Πανελλήνιου Συνδέσμου Τεχνικών Εταιρειών (ΣΑΤΕ) για φωτογραφικούς και απαράδεκτους όρους του διαγωνισμού ύψους 37 εκατ. ευρώ (30 εκατ. χωρίς ΦΠΑ) για την ιδιωτικοποίηση του πράσινου της Αθήνας για 36 μήνες (σ.σ. σχεδόν 1 εκατ. μηνιαίως), αλλά και το κοινό ψήφισμα  τεσσάρων παρατάξεων της αντιπολίτευσης (Αθήνα είσαι εσύ (Γερουλάνος), Ανοιχτή Πόλη, Λαϊκή Συσπείρωση και Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας για τη δίκη της Χρυσής Αυγής, αναμένεται να κυριαρχήσουν κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας.

Τα δύο συγκεκριμένα θέματα πρόκειται να τεθούν προ ημερησίας διάταξης, ώστε:

-Στο πρώτο να δώσει εξηγήσεις η δημοτική Αρχή και ο δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης για τις σοβαρές καταγγελίες του ΣΑΤΕ που υποστηρίζει ότι «οι φωτογραφικοί και απαράδεκτοι όροι-προϋποθέσεις συμμετοχής (με ποινή αποκλεισμού) στον ανωτέρω διαγωνισμό είναι πρωτοφανείς»

-Στο θέμα της δίκης Χρυσής Αυγής να πάρει θέση η Δημοτική Αρχή και ο ίδιος ο δήμαρχος σχετικά με την εξέλιξη της και την πρόταση της εισαγγελέως, με την οποία προτείνεται, στην ουσία, η αθώωση των κατηγορουμένων.

Αναλυτικά η πρόταση: 

ΠΡΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΘΗΝΑΣ

Κύριε πρόεδρε Χρήστο Τεντόμα ,

σας καλούμε να εντάξετε στα προ ημερήσιας διάταξης θέματα την κοινή πρόταση ψηφίσματος των παρατάξεων ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΗ, ΑΘΗΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ, ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ  ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Δευτέρας 10/2 προκειμένου να εκφραστεί η πάνδημη θέληση καταδίκης της ναζιστικής Χρυσής Αυγής ενόψει του επερχόμενου τέλους της δίκης η οποία ξεκίνησε τον Απρίλη του 2015.

Θεωρούμε ότι το μεγαλύτερο δημοτικό συμβούλιο της χώρας , της πόλης που γνώρισε την φασιστική βία και τρομοκρατία στις γειτονιές της είναι ώρα να εκφράσει με αποφασιστικό τρόπο την πιο σαφή καταδίκη του ναζισμού και της εγκληματικής δράσης της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής.

Για την Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας

Πέτρος Κωσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας

¨Αίτημα για συζήτηση-απόφαση ψηφίσματος για τη δίκη της Χρυσής Αυγής στα εκτός ημερήσιας διάταξης της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου της Δευτέρας 10/2 με κοινή πρόταση των παρατάξεων ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΗ, ΑΘΗΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ, ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ  ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Προτείνουμε την υιοθέτηση της παρακάτω απόφασης:

Στη φυλακή οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής – Όχι στην απαλλακτική εισαγγελική πρόταση

Αυτή την περίοδο η δίκη της Χρυσής Αυγής πλησιάζει προς το τέλος της.

Η απόφαση αυτής της δίκης αφορά τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες όλων μας. Έχουμε το χρέος αλλά και τη δύναμη να τα υπερασπίσουμε. Να βάλουμε τέρμα στη φασιστική απειλή, κλιμακώνοντας την μαζική, ενωτική δράση του

αντιφασιστικού κινήματος, των εργαζόμενων και της νεολαίας, όλων των δημοκρατικών πολιτών που απαιτούν 75 χρόνια μετά τον Ολοκαύτωμα: Ποτέ ξανά φασισμός!

Δεκάδες θύματα της ναζιστικής συμμορίας και μάρτυρες των επιθέσεων, αψήφησαν τις απειλές των φασιστών και κατέθεσαν στη δίκη στηρίζοντας τις κατηγορίες και το συντριπτικό αποδεικτικό υλικό σε βάρος της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής. Ανάμεσά τους ο πρώην Δήμαρχος Αθήνας και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου. Γι’ αυτό και αποτελεί πρόκληση η εισαγγελική πρόταση, η οποία προτείνει την αθώωσή της. Αν υιοθετηθεί από το δικαστήριο, θα βρεθούμε ξανά αντιμέτωποι με την ασύδοτη δράση των ταγμάτων εφόδου, «εξοπλισμένων» και με μια χρηματοδότηση οκτώ εκατομμυρίων ευρώ.

Δηλώνουμε ως Δημοτικό Συμβούλιο Αθήνας την απαίτησή μας προς το δικαστήριο να προχωρήσει στην παραδειγματική καταδίκη των δολοφόνων νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Όχι μόνο του Ρουπακιά, του δολοφόνου του Παύλου Φύσσα, αλλά ολόκληρης της ηγεσίας που έδινε τις εντολές και εκπαίδευε τα μέλη για να εκτελούν τις επιθέσεις σε βάρος μεταναστών, αντιφασιστών, συνδικαλιστών, αγωνιστών των κινημάτων και της Αριστεράς, δημοκρατικών πολιτών.

Στηρίζουμε τις εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού και του Φασισμού, 21 Μάρτη.

PROTASI PSIFISMA DIKI XA

Δείτε το σχετικό ψήφισμα που υιοθέτησε το ΔΣ Νίκαιας -Ρέντη: 

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ, ΨΗΦΙΣΜΑ, ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ, ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ, ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΑΣΙΝΟΥ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!