δ-παύλου-μελά-προχώρησε-στην-απόλυση-58-28374
ΔΗΜΟΙ | 05.07.2017 | 11:56

Δ.Παύλου Μελά: Προχώρησε στην απόλυση 58 συμβασιούχων (έγγραφο)

Ακούστε το άρθρο
Προσθήκη του aftodioikisi.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Με απόφαση του δημάρχου Παύλου Μελά, Δημήτριου Δεμουρτζίδη, απολύθηκαν 58 συμβασιούχοι καθαριότητας, αφού δεν προχώρησε στην ανανέωση των συμβάσεων τους.

Ειδικότερα στην απόφαση σημειώνεται ότι ο δήμος προχωρά στη «λύση των συμβάσεων ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου του τομέα καθαριότητας που απασχολούνται σύμφωνα με την 629/2016 απόφαση, ύστερα από την 9/10.5.2017 απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου».

Επίσης ο δήμαρχος επικαλείται «τα πρακτικά της 9ης Γενικής Συνεδρίασης της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου της 10ης Μαίου 2017, σύμφωνα με τα οποία κρίθηκε, ομόφωνα, ότι η διάταξη του άρθρου 16 του ν.4429/2016, που προέβλεπε την αυτοδίκαιη παράταση των συμβασιούχων Καθαριότητας ΟΤΑ έως 31.12.2017, αντιβαίνει στις συνταγματικές επιταγές. Διαπιστώνουμε Λύουμε από 23/6/20217 (ημερομηνία κοινοποίησης στο Δήμο των πρακτικών της 9ης Γενικής Συνεδρίασης της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου της 10ης Μαίου 2017), τις πενήντα οχτώ (58) συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου που είχαν παραταθεί έως 31/12/2017 με την 629/2016 απόφαση Δημάρχου, που εκδόθηκε σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 16 του ν. 4429/2016 και εξυπηρετούσαν ανάγκες του τομέα Καθαριότητας».

ΑΠΟΦΑΣΗ

Aftodioikisi News

Η aftodioikisi.gr είναι η βασική Διαδικτυακή πύλη για τους ΟΤΑ, το Δημόσιο και την Εργασία στην Ελλάδα, λειτουργώντας από τον Απρίλιο του 2008 ως πηγή έγκυρης και συνεχούς ροής ενημέρωσης με ειδήσεις και θέματα από το χώρο της Αυτοδιοίκησης, της Δημόσιας Διοίκησης, της Εργασίας, της Ασφάλισης αλλά και γενικότερης επικαιρότητας από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Τον Μάιο του 2010, μόλις δύο χρόνια μετά την έναρξη της λειτουργίας της τιμήθηκε με το δημοσιογραφικό Βραβείο Μπότση. Παράλληλα, αποτελεί κόμβο αμφίδρομης επικοινωνίας μεταξύ πολιτικών, αιρετών της Αυτοδιοίκησης αλλά και επιχειρηματιών με τους πολίτες και τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ενώ λειτουργεί ως δίαυλος διαδραστικής ενημέρωσης και επικοινωνίας μεταξύ της Περιφέρειας και του Κέντρου. Καθημερινά δέχεται εκατοντάδες χιλιάδες επισκέψεις από εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, πολιτικούς, αιρετούς της Αυτοδιοίκησης, επιχειρηματίες και, κυρίως, πολίτες που ενδιαφέρονται για τοπικά, εργασιακά, ασφαλιστικά αλλά και για γενικότερα θέματα της επικαιρότητας.