Δ. Αθηναίων –Συμβασιούχοι: Απολύσεις στο Βρεφοκομείο –Προσλήψεις στην καθαριότητα

Σε δύο (αντίθετες) κατευθύνσεις κινείται, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, ο δήμος Αθηναίων αναφορικά με τους συμβασιούχους. Την ώρα που προχωρά στην απόλυση 83 συμβασιούχων στο δημοτικό Βρεφοκομείο Αθηνών, αλλά και σε πρόσληψη 63 μόνιμων, πρόκειται, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, προχωρήσει σε νέες συμβάσεις και στους 230 συμβασιούχους καθαριότητας. Υπενθυμίζεται ότι, όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr,  ο μεγαλύτερος δήμος της χώρας έχει ήδη ζητήσει την πρόσληψη 404 μόνιμων υπαλλήλων από τον περασμένο Φεβρουάριο. Προσλήψεις οι οποίες περιλαμβάνονται στις 2.500 για τις οποίες έχε ήδη μιλήσει ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης. 

Όσον αφορά το πότε θα υπογραφούν οι νέες συμβάσεις με τους 230 συμβασιούχους του δήμου, αρμόδιες πηγές του δήμου, τονίζουν στην aftodioikisi.gr ότι η σχετική απόφαση θα ληφθεί είτε στο αυριανό είτε στο Δημοτικό Συμβούλιο της ερχόμενης Πέμπτης 13 Ιουλίου.

Βρεφοκομείο: Προσλήψεις 63 ατόμων για καθαριότητα

Τέλος, αναφορικά με την απόλυση των 83 συμβασιούχων στο δημοτικό Βρεφοκομείο, η απάντηση είναι ότι αφενός εκεί δεν χρειάζονται νέες μόνιμες προσλήψεις και αφετέρου, καθώς δεν αφορούν ανταποδοτικές υπηρεσίες δεν περιλαμβάνονται στη ρύθμιση Σκουρλέτη, και άρα ο δήμος δεν προτίθεται να υποβάλει σχετικό αίτημα, ώστε να προχωρήσει σε νέες συμβάσεις με τους έως χθες εργαζόμενους.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το δημοτικό Βρεφοκομείο Αθηνών πρόκειται το επόμενο διάστημα να προσλάβει 49 άτομα από τους επιτυχόντες του ΑΣΕΠ 2008, 2009 αλλά και 17 ακόμη που εργάζονταν ως συμβασιούχοι και έχουν κερδίσει πρωτόδικες αποφάσεις παραμονής, εναντίον των οποίων, μετά τη σχετική δυνατότητα που δίνει ο νόμος, ο δήμος Αθηναίων δεν πρόκειται να προσφύγει. Να σημειωθεί ότι στην πλειοψηφία τους οι συγκεκριμένοι 63 εργαζόμενοι είναι προσωπικό καθαριότητας.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!