Δ.Πατρέων: Ζητά προσλήψεις 1.000 μόνιμων εργαζομένων

Την πρόσληψη 1.000 εργαζομένων στο Δήμο Πατρέων, που η μισθοδοσία τους θα καλύπτεται πλήρως από τον κρατικό προϋπολογισμό, για να ικανοποιηθούν οι οξυμένες λαϊκές ανάγκες, διεκδικεί η δημοτική αρχή.

Συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια σημερινής συνάντηση στο Δημαρχείο, του Δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη και του Αντιδημάρχου Διοίκησης, Διονύση Πλέσσα, με τους εκπροσώπους του Κλαδικού Συνδικάτου Εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. Ν. Αχαΐας, του Σωματείου Εργαζομένων Καθαριότητας, του Σωματείου Οδηγών – Χειριστών και της Επιτροπής Αγώνα των εργαζομένων στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ, η δημοτική αρχή κατέθεσε τις προτάσεις της και δήλωσε τη στήριξη της στα αιτήματα των εργαζομένων.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι εργαζόμενοι ενημέρωσαν τον Δήμαρχο για την κινητοποίησή τους, την Πέμπτη 6 Σεπτέμβρη. Θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας και συγκέντρωση έξω από τα γραφεία του ΟΑΕΔ (απέναντι από το γήπεδο της Παναχαϊκής), διεκδικώντας:

Επίδομα ανεργίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις για όλους όταν τελειώσει το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ,

Μισθό σύμφωνα με τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας ανάλογα την ειδικότητα,

Να σταματήσει ο απαράδεκτος διαχωρισμός στο μεροκάματο με βάσει την ηλικία, Πλήρη ασφαλιστική κάλυψη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη,

Μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα για όλους,

Προστασία της λαϊκής κατοικίας, Κανένα σπίτι λαϊκής οικογένειας στα χέρια τραπεζίτη,

Να σταματήσουν τώρα οι διακοπές ρεύματος από την ΔΕΗ σε οικογένειες που αντικειμενικά αδυνατούν να πληρώσουν.

Ο Δήμαρχος, μιλώντας στους εργαζόμενους, ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Τα αιτήματά σας είναι και δικά μας από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε τη διοίκηση του Δήμου. Γι αυτό κάναμε την πορεία Πάτρα – Αθήνα. Ζητούσαμε δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα. Δηλαδή να μην είναι κανένας άνεργος και δουλειά με δικαιώματα και μισθό που να καλύπτει όλες τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων.

Υπάρχει η δυνατότητα στην Πάτρα να έχουν δουλειά όλοι; Εμείς αποδείξαμε ότι υπάρχει η δυνατότητα αυτή. Διεκδικούμε την πρόσληψη 1.000 εργαζομένων στο Δήμο μας, που η μισθοδοσία τους θα καλύπτεται πλήρως από τον κρατικό προϋπολογισμό, για να ικανοποιηθούν οι οξυμένες λαϊκές ανάγκες.

Μοναδική λύση που υπηρετεί τα συμφέροντα όλων των εργαζομένων στους Δήμους, είναι η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, με μισθούς που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες των οικογενειών σας και ασφαλείς συνθήκες εργασίας».

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ, 1000 ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!