Δ. Πατρέων: Κινητοποίηση μαζί με τους κατοίκους για το τρένο

  • Απο Μάκης Χολέβας
  • 2 Μαΐου 2020 - 17:14
  • Comments Off

Ο Δήμος σε ανακοίνωση του γράφει:

«Πραγματοποιήθηκε σήμερα, με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής, ευρεία σύσκεψη με την παρουσία των εκπροσώπων της Συντονιστικής Επιτροπής των Συλλόγων των κατοίκων, με θέμα τις εξελίξεις για το τρένο.

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, ενημέρωσε αναλυτικά για τις τελευταίες εξελίξεις και την αιφνιδιαστική απόφαση της κυβέρνησης να ξεκινήσει, μέσα στον Μάη, το έργο της επίγειας διέλευσης της σιδηροδρομικής γραμμής, από το Ρίον μέχρι την οδό Κανελλοπούλου.

Η Δημοτική Αρχή και οι εκπρόσωποι των Συλλόγων αποφάσισαν να ξεκινήσουν δυναμικούς αγώνες με πρώτη κινητοποίηση την συγκέντρωση που θα πραγματοποιήσουν την Κυριακή 3 Μάη στις 11 το πρωί στο χώρο του Σιδηροδρομικού Σταθμού του Ρίου με αίτημα την υπογειοποίηση του τρένου, την λειτουργία του προαστιακού και την δημιουργία γραμμικού Πάρκου.

Οι κάτοικοι και η Δημοτική Αρχή υποχρεώνονται, με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης, που μέσα στην πανδημία του κορωνοϊού, προχωρά την υλοποίηση των αποφάσεών της, να ξεκινήσουν πολύμορφες κινητοποιήσεις, παίρνοντας όλα τα μέτρα για την προστασία της δημόσιας Υγείας.

Παρόντες στην σημερινή σύσκεψη ήταν οι Αντιδήμαρχοι, Νίκος Ασπράγκαθος και Ευάγγελος Κατσακούλης, καθώς και δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι. Θυμίζουμε ότι το θέμα της υπογειοποίησης είναι στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης, με τηλεδιάσκεψη, του Δημοτικού Συμβουλίου την προσεχή Τετάρτη 29 Απριλίου 2020, όπως και το θέμα της κατασκευής σύγχρονου αυτοκινητοδρόμου Πατρών – Πύργου – Τσακώνα»

Υπενθυμίζεται ότι προ ολίγων ημερών, δόθηκε εντολή από το Υπουργείο Υποδομών στην ΕΡΓΟΣΕ και από την ΕΡΓΟΣΕ στον εργολάβο να συνεχίσει το τμήμα Ρίο-Κανελλοπούλου, γεγονός που προκάλεσε αντιδράσεις.  Ο Κ. Πελετίδης, έκανε λόγο για αιφνιδιασμό εν μέσω πανδημίας από την κυβέρνηση προκειμένου να μην υπογειοποιηθεί η γραμμή. «Κάνει λάθος η κυβέρνηση αν πιστεύει, ότι θα υλοποιήσει τις αντιλαϊκές της αποφάσεις. Η υπόγεια διέλευση του τρένου είναι ζωτικής σημασίας για την ποιότητα ζωής της πόλης μας και για την προστασία του περιβάλλοντος.

Δεν θα δεχθούμε να καταγραφούμε ως η μοναδική πόλη όπου το τρένο θα περάσει επιφανειακά, μιας και από όπου αλλού έχει περάσει, σωστά, πέρασε υπόγεια ή έγινε παράκαμψη», ανέφερε, μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ, ΤΡΕΝΟ, ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ, ΠΕΛΕΤΙΔΗΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΠΕΛΕΤΙΔΗΣ, ΤΡΑΙΝΟ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!