Δ. Πατρέων: Απόλυση για «παρατασιούχους»-Στο πλευρό τους ο Δήμος

Διακόπηκε η εργασία 16 παρατασιούχων στην καθαριότητα (8 ταφής και 8 στην καθαριότητα των μνημείων) του Δήμου Πατρέων. Συγκεκριμένα η απόφαση του Δικαστηρίου στα ασφαλιστικά μέτρα, που είχαν καταθέσει οι εργαζόμενοι ήταν αρνητική. Στο πλευρό τους βέβαια στέκεται ο Δήμος Πατρέων και προσωπικά ο δήμαρχος κ. Κώστας Πελετίδης ο οποίος στηρίζει την αίτηση ανάκλησης της απόφασης για απόλυση, που θα καταθέσουν οι εργαζόμενοι στα κοιμητήρια και θα είναι στο Δικαστήριο αύριο Τρίτη.

Ο Δήμος Πατρεών πάντως, συγκεκριμένα για την υπόθεση τόνισε τα εξής:

«Παρά τις υποσχέσεις της κυβέρνησης για συνέχιση της εργασίας τους σε μόνιμες θέσεις πλέον, μέσω της προκήρυξης του ΑΣΕΠ, συνεχιζόταν η ομηρία και φθάνουν πλέον στην απόλυση.

Η Δημοτική Αρχή, με αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, με έγγραφα και παραστάσεις προς τους αρμόδιους Υπουργούς, διεκδίκησε την μονιμοποίησή τους, την οποία όμως η κυβέρνηση αρνείται.

Η Δημοτική Αρχή στηρίζει την αίτηση ανάκλησης της απόφασης για απόλυση, που θα καταθέσουν οι εργαζόμενοι και θα είναι στο Δικαστήριο την ερχόμενη Τρίτη 21 Μαΐου, με τον Δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, όπου και θα συζητηθεί η υπόθεση.

Πρόκειται για το αναφαίρετο δικαίωμα στη δουλειά, που το στερεί η κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες, υλοποιώντας διαχρονικά, τους μνημονιακούς νόμους που απαγορεύουν τις προσλήψεις μόνιμων εργαζομένων.

Στα Δημοτικά Κοιμητήρια, αν απολυθούν οι 16, μένουν μόνο 4 εργαζόμενοι ταφής, και 1 εργαζόμενος στην καθαριότητα, για 90 στρέμματα έκτασης των κοιμητηρίων και 6.000 τάφους, ανά κοιμητήριο. Η κατάσταση είναι πλέον τραγική και δεν θα υπάρχει η δυνατότητα να πραγματοποιούνται τελετές.

Τώρα να λυθεί το ζήτημα από την κυβέρνηση και να μονιμοποιηθούν οι εργαζόμενοι των κοιμητηρίων»

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ, ΑΠΟΛΥΣΗ, ΔΗΜΟΣ, ΠΑΡΑΤΑΣΙΟΥΧΩΝ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!