Δ. Μάνδρας-Ειδυλλίας: Στις εγκαταστάσεις της Κηφισιάς θα παραμείνει η έδρα της Πυροσβεστικής Ακαδημίας

Τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο Ιωάννη Θ. Καρατζιά επισκέφθηκαν σήμερα 8 Μαρτίου 2016 η Δήμαρχος Μάνδρας – Ειδυλλίας κα Ιωάννα Κριεκούκη και ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής κος Γιάννης Βασιλείου, συνοδευόμενοι από τον Περιφερειακή Σύμβουλο Αττικής, εντεταλμένη για τα θέματα Πολιτικής Προστασίας κα Ιωάννα Τσούπρα, η οποία από τη θέση της συμπαρίσταται εξ αρχής στη διεκδίκηση του Δήμου και της Αντιπεριφέρειας.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η ενημέρωση του νέου αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος για τις θέσεις του Δήμου και της Περιφέρειας σχετικά με την Ακαδημία Πυροσβεστικής στα Βίλια. Οι αιρετοί εκπρόσωποι της περιοχής επανέλαβαν την αντίθεση των φορέων που εκπροσωπούν και των κατοίκων της περιοχής σε οποιαδήποτε προσπάθεια απομάκρυνσης της Ακαδημίας από τα Βίλια και ζήτησαν οι εγκαταστάσεις της ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ των ΒΙΛΙΩΝ όχι μόνο να παραμείνουν σε λειτουργία αλλά να αποτελέσουν τόπο εκπαίδευσης της ΑΝΩΤΑΤΗΣ σχολής της ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ. « Αναβάθμιση για εμάς είναι μόνο η ενσωμάτωση του Παραρτήματος των Βιλίων στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα της Ανώτατης Σχολής Πυροσβεστικής» δήλωσαν στον Αρχηγό.

Με τη σειρά του ο Αντιστράτηγος κος Ι. Καρατζιάς αναφέρθηκε στον σχεδιασμό του Σώματος για την λειτουργία της Ανώτατης Εκπαίδευσης των Πυροσβεστών, διευκρίνισε ότι η έδρα της Πυροσβεστικής Ακαδημίας θα παραμείνει στις εγκαταστάσεις της Κηφισιάς και ότι το Παράρτημα της Πυροσβεστικής Ακαδημίας στα Βίλια, όχι μόνο δεν θα καταργηθεί αλλά θα συμπεριληφθεί στους χώρους εκπαίδευσης των νέων στελεχών του Σώματος.

Τη ξεκάθαρη θέση αυτή του Αρχηγού υποδέχθηκαν με ικανοποίηση ο κος Βασιλείου και η Δήμαρχος κα Κριεκούκη, οι οποίοι δήλωσαν ότι παραμένουν στη διάθεση του νέου Αρχηγού για να προσφέρουν οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστεί ώστε να υλοποιηθεί η δέσμευσή του και να αξιοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο οι εγκαταστάσεις των Βιλίων τόσο για τις ανάγκες της Πυροσβεστικής όσο και για τις ανάγκες του τόπου και των πολιτών του.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΜΑΝΔΡΑΣ- ΕΙΔΥΛΛΙΑΣ, ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]