Δ. Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων: Δε στέλνει καμιά λίστα υπαλλήλων, δε θα δεχθεί Εποπτεία

«Ο δήμαρχος Λουτρακίου, Περαχώρας και Αγίων Θεοδώρων, δε στέλνει καμία λίστα για απολύσεις εργαζομένων σε κανέναν, αλλά και παράλληλα δεν παραδίδει τα κλειδιά του δήμου του». Αυτό ξεκαθάρισε, μιλώντας στην έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για το μνημόνιο 3 και τη διαθεσιμότητα – απολύσεις των εργαζομένων, ο δήμαρχος Κώστας Λογοθέτης.

«Δεν αντιλαμβάνομαι εντολές Υπουργείων προς αιρετούς για μεταβίβαση λίστας με ονόματα υπαλλήλων προς απόλυση. Γι’ αυτό έχω πει, συμφωνώντας απόλυτα με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος, ότι δεν πρόκειται να κοινοποιήσω καμία λίστα προς κανένα Υπουργείο ακόμα και υπό την απειλή της λεγόμενης «αργίας», με την οποίαν λέγεται ότι μπορούν να με θέσουν.

»Πλανώνται πλάνην οικτρά, όσοι από την Κεντρική Διοίκηση νομίζουν ότι θα κάμψουν τη δημοκρατική συνείδηση των αιρετών με τέτοιου είδους διλήμματα».

Σχολιάζοντας την Εποπτεία στους δήμους τόνισε: «Η Εποπτεία ή το Παρατηρητήριο οικονομικής αυτοτέλειας των Δήμων, τα οποία θέλουν να δημιουργήσουν, έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις συνταγματικές διατάξεις για τη διοικητική και την οικονομική αυτοτέλεια των Δήμων…

»Δεν θα το επιτρέψουμε αυτό να συμβεί επ’ ουδενί. Εγώ, ο Δήμαρχος αυτού του Δήμου, δεν αισθάνομαι ότι είμαι υπάλληλος κανενός Υπουργείου και άρα δεν πρόκειται να λειτουργήσω ως υπάλληλος καμίας Κεντρικής Διοίκησης.

»Ξεκαθαρίζω, δεν με διόρισε κανένας Υπουργός, το Δήμαρχο δεν τον διορίζει κανένας Υπουργός, το Δημοτικό Συμβούλιο δεν το διορίζει κανένας Υπουργός. Εδώ, σε αυτή την ακραία τιμητική θέση με τοποθέτησαν οι πολίτες αυτού του Δήμου, οι Δημότες. Αντιλαμβάνομαι τη μεγάλη ευθύνη που μου έχουν αναθέσει, σε αυτούς και μόνο σε αυτούς θα λογοδοτώ, από αυτούς και μόνο αυτούς θα δέχομαι εντολές».

 

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!