Δ. Κύμης: Το Δεκέμβριο η δημοπράτηση για ανάπλαση του ιστορικού κέντρου

Σε δημοπράτηση  της ανάπλασης του Ιστορικού Κέντρου της Κύμης, έργο που είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013» –   Μέτρο 322 «Ανακαίνιση και ανάπτυξη των χωριών», προχωρεί στις  18-12-2012 ο Δήμος Κύμης – Αλιβερίου.

Το έργο αφορά στο κεντρικό τμήμα του οικισμού της Κύμης , την πλατεία και το χώρο γύρω από αυτή,  συμπεριλαμβανομένης και της οικίας Γ. Παπανικολάου, όπου θα λειτουργήσει το Μουσείο Παπανικολάου αλλά και τον δρόμο που οδηγεί στο δημαρχείο.

Εκτός από τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις προβλέπεται η ανακατασκευή οδοστρωμάτων,  η   κατασκευή πεζοδρομίων ικανού πλάτους και δρόμων  με κυβόλιθους. Στην μελέτη έχουν προβλεφθεί διαβάσεις πεζών ,  οδηγοί τυφλών, αλλαγή του Δημόσιου φωτισμού, αστικός εξοπλισμός (παγκάκια , καλαθάκια κλπ) διαχείριση απορριμμάτων, χώροι υγιεινής και αναβάθμιση της πλατείας του Αγίου Αθανασίου, για την οποία προβλέπονται πλακοστρώσεις, ηλιακό ρολόι, δενδροφυτεύσεις, διαμόρφωση παρτεριών, καθώς και σιντριβάνι που θα καταλήγει σε καταρράκτη στο κάτω μέρος της πλατείας.

Ακόμη προβλέπεται η ενοποίηση στο μεγαλύτερο βαθμό, του χώρου με τις περιβάλλουσες οικοδομές της δυτικής πλευράς , ώστε να είναι δυνατή η χρήση όλου του χώρου σε ειδικές εκδηλώσεις, η διατήρηση και αναβάθμιση των υφιστάμενων χώρων αναψυχής, καθώς και  η διασφάλιση των διαδρόμων ελεύθερης πρόσβασης.

 

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!