Δ. Κιλκίς: Καμία αύξηση στα δημοτικά τέλη για το 2013

Να μην επιβληθεί καμία αύξηση στα δημοτικά τέλη για το 2013, αποφάσισε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς, στο πλαίσιο προσπάθειας για ανακούφιση των δημοτών λόγω της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας.

Η δημοτική αρχή εισηγήθηκε τα περισσότερα τέλη να διατηρηθούν στα περσινά επίπεδα, παρόλη την δύσκολη οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο δήμος λόγω της σοβαρής κρατικής υποχρηματοδότησης (κατά 50% ανά μήνα) και τις συνεχείς αυξήσεις στα λειτουργικά του έξοδα (κόστος απόρριψης απορριμμάτων στο ΧΥΤΑ, λογαριασμοί ΔΕΗ, κ.α.).

Παράλληλα στο σχεδιασμό της διοίκησης του δήμου, είναι η περαιτέρω εντατικοποίηση των ελέγχων για την είσπραξη των ανεξόφλητων οφειλών από τους δημότες, οι οποίες φθάνουν τα 4 εκατομμύρια ευρώ και αφορούν ως επί το πλείστον οφειλές πενταετίας και άνω. Μάλιστα, όπως τονίστηκε, η είσπραξη των χρημάτων αυτών θα επέτρεπε στο Δήμο Κιλκίς να προχωρήσει από του χρόνου σε γενναία μείωση των τελών προς ελάφρυνση των δημοτών.

Ήδη όμως, η νέα δημοτική αρχή από την έναρξη της θητείας της έχει μειώσει κάποιες κατηγορίες δημοτικών τελών. Ενδεικτικά αναφέρονται οι εξής: Το τέλος Καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού έχει μειωθεί μεσοσταθμικά κατά 7%, όπως επίσης και τα τέλη κοινόχρηστων χώρων (π.χ. τέλος τραπεζοκαθισμάτων κατά 25%).

Σε ό,τι αφορά την επιβολή τελών για το 2013, το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς, αποφάσισε τα εξής: Να παραμείνουν σταθερά τα τέλη διαφήμισης, καλλιέργειας σε ακτήμονες, τέλεσης πολιτικών γάμων, δικαιώματος βοσκής για όλες τις βοσκήσιμες εκτάσεις του Δήμου Κιλκίς, ακίνητης περιουσίας (ΤΑΠ), νεκροταφείων, καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού, κοινοχρήστων χώρων, εισόδου στο Σπήλαιο Λόφου Αγ. Γεωργίου, καθώς και ο συντελεστής του φόρου των ηλεκτροδοτούμενων χώρων.

Να μειωθούν τα τέλη χρήσης του Συνεδριακού Κέντρου Κιλκίς σε φορείς, ιδιώτες, εταιρείες  καθώς και να μην επιβληθεί καθόλου για φέτος το τέλος διαμονής παρεπιδημούντων και το τέλος επί των ακαθαρίστων εσόδων κέντρων διασκέδασης και συναφών καταστημάτων που βρίσκονται εκτός σχεδίου πόλεως Κιλκίς και σε όλους τους οικισμούς του πρώην Δήμου Κιλκίς καθώς και σε όλους τους οικισμούς των Δημοτικών Ενοτήτων, όπου δεν εφαρμόζεται το σύστημα του αντικειμενικού προσδιορισμού της αξίας των ακινήτων.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΚΙΛΚΙΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!