Δ. Κηφισιάς: Σε αργία 22 Δημοτικοί Σύμβουλοι

Την ποινή της δεκαπενθήμερης αργίας επιβάλλει, με σχετική της απόφαση, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής σε 22 δημοτικούς συμβούλους του Δήμου Κηφισιάς κρίνοντάς τους ένοχους για παράβαση καθήκοντος.

Η ετυμηγορία αφορά υπόθεση ιδιώτη, ο οποίος είχε αιτηθεί αλλαγή χρήσης σε ακίνητο ιδιοκτησίας του, δημοτικό συμβούλιο και δημοτικές υπηρεσίες όμως φέρονται να καθυστέρησαν παρατύπως την διεκπεραίωσή της επί δεκαετίας…

Ειδικότερα, ο συγκεκριμένος είχε ζητήσει να αλλάξει η χρήση σε διατηρητέο κτίριο της Κηφισιάς (Γεωργαντά 24) από κατοικία σε γραφεία και ιατρείο.

Το δημοτικό συμβούλιο όμως ποτέ δεν πήρε τη σχετική απόφαση, παρ’ όλες τις διαδοχικές αιτήσεις του ενδιαφερόμενου, ο οποίος υποστηρίζει ότι η αίτησή του τηρούσε πάντα τις απαιτούμενες από το νόμο προϋποθέσεις, ενώ μόλις τον περασμένο Ιούλιο του χορηγήθηκε η βεβαίωση χρήσης του ακινήτου του και έπειτα από μακροχρόνιες δικαστικές ενέργειες.

Ο πολίτης δεν άφησε την υπόθεση να περάσει έτσι και, παράλληλα με τον αγώνα για να εξυπηρετηθεί από το Δήμο, προκάλεσε τον έλεγχο από τα αρμόδια όργανα.

Έτσι, τόσο η Αποκεντρωμένη Διοίκησης Αττικής όσο και το Σώμα Ελεγκτών Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης ενημερώθηκαν για το θέμα, εξέτασαν το ιστορικό και συμπέραναν ότι δημοτικό συμβούλιο και Δήμος ήταν υπόλογοι για «παράβαση καθήκοντος» απέναντι στο αίτημα του ιδιώτη, τη στιγμή μάλιστα που ο συγκεκριμένος είχε με το μέρος του και δικαστικές αποφάσεις.

Με αυτή την κατηγορία οι 22 δημοτικοί σύμβουλοι (19 της δημοτικής αρχής και 3 της αντιπολίτευσης) τίθενται σε αργία, ως οι τελευταίοι που αρνήθηκαν να ικανοποιήσουν το αίτημα του πολίτη, παρά τις υποδείξεις για το αντίθετο από τη Δικαιοσύνη.

Πρόκειται για τους δημοτικούς συμβούλους Νίκο Παναγιώτου, Σπύρο Βαράγκη, Αικατερίνη Μουστάκη, Τηλέμαχο Τσιλιγκίρη, Άννα Κορογιαννάκη, Νίκο Σφαντό, Λεωνίδα Ψυχόπαιδα, Μαρία Σελιάμη, Ηλιάνα Στεφανάκου, Φώτη Δημάκη, Αγγελική Βαλασοπούλου, Λίλα Παπαδημητρίου, Ελευθερία Λιαπάκη, Ευάγγελο Σιδέρη, Ιωάννη Διονυσιώτη, Εμμανουήλ Μαρκεσίνη, Αντώνη Μπιτσάνη, Ανέστη Νικολέλη, Μαρία Κεφαλά, Νίνα Βλάχου, Στάθη Κύρλο και Βασίλη Ξυπολυτά, οι οποίοι ψήφισαν αρνητικά (κατά ή παρών) για την αλλαγή χρήσης στο διατηρητέο της οδού Γεωργαντά, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, στις 31/08/2011.

Προσφυγή στο ΣΤΕ
Το θέμα συζητήθηκε και στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. της πόλης, με τους συμβούλους που «έφαγαν» την καμπάνα να προαναγγέλλουν μαζική προσφυγή κατά της ποινής στο Συμβούλιο της Επικρατείας, όπως έχουν δικαίωμα να πράξουν.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, ΔΗΜΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ, ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΑΡΓΙΑ, ΣΩΜΕ ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]