Δ. Καλαμάτας: Έκκληση για το κτήριο πρώην Αλιφέρη

Για πολλοστή φορά, ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, απέστειλε έγγραφο σχετικά με τη λήψη μέτρων ασφαλείας όσον αφορά στο κτήριο πρώην Αλιφέρη, που καταρρέει στο κεντρικότερο σημείο της Καλαμάτας, αποτελώντας κίνδυνο για διερχόμενους και γείτονες. Τονίζει δε ότι ο Δήμος Καλαμάτας έχει την πρόθεση να συμβάλει στη λήψη μέτρων ασφαλείας, εκτελώντας τις αναγκαίες εργασίες κάλυψης του κτηρίου και προστασίας των πεζών, υπό την προϋπόθεση ότι οι αρμόδιες κρατικές Υπηρεσίες θα αναλάβουν τη δαπάνη.

Ο δήμαρχος επισημαίνει προς το ΤΑΙΠΕΔ και την ΕΤΑΔ τα εξής:

«Σε συνέχεια πολλών εγγράφων μας και παραστάσεών μας στον Πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ, στο Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας και άλλους αρμοδίους, σας αποστέλλουμε αντίγραφο δημοσιεύματος της εφημερίδας «Θάρρος» της Καλαμάτας, με ημερομηνία 31 Δεκεμβρίου 2016, με το οποίο διεκτραγωδείται η κατάσταση στην οποία βρίσκεται το κτήριο πρώην Αλιφέρη (δημόσιο κτήμα ΑΒΚ-637). Πρόκειται για κηρυχθέν από το Υπουργείο Πολιτισμού διατηρητέο μνημείο, που βρίσκεται στο κεντρικότερο και εμπορικότερο σημείο της Καλαμάτας, στον πεζόδρομο Αριστομένους και το οποίο καθημερινά αποσαθρώνεται και τμήματά του αποκολλώνται και πέφτουν στους δρόμους που περιβάλλουν το ακίνητο. Οι κίνδυνοι, τους οποίους εγκυμονεί, είναι άμεσοι και σοβαροί για κάθε διερχόμενο από την περιοχή, ενώ υφίστανται και σοβαροί κίνδυνοι δημόσιας υγείας από τη μακροχρόνια εγκατάλειψη.
Είναι άμεση ανάγκη να ληφθούν εκ μέρους σας τα ενδεικνυόμενα μέτρα ασφαλείας, διότι η απλή περιτύλιξη με πλαστικό δικτυωτό δεν επαρκεί, καθώς τα αποκολλώμενα τμήματα γείσου και στέγης βρίσκονται πάνω από αυτό, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία.
Ως Δήμος, προτιθέμεθα να αναλάβουμε τις αναγκαίες εργασίες κάλυψης του κτηρίου και προστασίας των πεζών, σε συνεννόηση μαζί σας και υπό την προϋπόθεση ότι θα αναλάβετε τη σχετική δαπάνη. Αναμένουμε τις απόψεις σας για ενέργειες σύντομα, γιατί κανέναν δεν τιμά η σημερινή απαράδεκτη και επικίνδυνη κατάσταση».

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, ΤΑΙΠΕΔ, ΕΤΑΔ, ΚΤΗΡΙΟ ΑΛΙΦΕΡΗ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!