Δ. Καλαμάτας: Διερεύνηση ευθυνών του «Μορέα» για τις φονικές πλημμύρες

To θέμα της διερεύνησης τυχόν ευθυνών της κοινοπραξίας του Μορέα και των έργων του στον Εθνικό Δρόμο, αναφορικά με τις φονικές πλημμύρες σε περιοχές του ευρύτερου δήμου της Καλαμάτας αλλά και στην ίδια την πόλη τον περασμένο Σεπτέμβριο, είναι ευθύνη του Υπουργείου Υποδομών και των αρμόδιων υπηρεσιών ελέγχου και όχι του δήμου Καλαμάτας.

Αυτό τόνισε για μια ακόμα φορά ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, όταν το ζήτημα τεθηκε από τον δημοτικό σύμβουλο Θεόδωρο Μπρεδήμα, κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης για το 2016.

Ο κ.Νίκας υποστήριξε πάντως πως ο δήμος, από την πλευρά του, έχει προσδιορίσει και έχει υποδείξει τις περιπτώσεις όπου υπήρχε ευθύνη της εταιρίας και επανέλαβε ότι τόσο από το υπουργείο Υποδομών όσο και από τον Μορέα έχει επιβεβαιωθεί ότι θα γίνει σύσκεψη για θέματα του αυτοκινητόδρομου.

Ο επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Συμμαχίας», Μιχάλης Αντωνόπουλος, από την πλευρά του αναφέρθηκε στα προβλήματα και τα ζητήματα που εκκρεμούν σχετικά με το νέο άξονα της Περιμετρικής και έχουν σχέση με την ασφάλεια κίνησης των οδηγών. Αναφέρθηκε κυρίως στο θέμα του φωτισμού που δεν λειτουργεί ακόμη στο σημείο της σύνδεσης της περιμετρικής με τη Βασιλέως Γεωργίου και στην έλλειψη πινακίδων με τα όρια ταχύτητας.

Ο δήμαρχος απάντησε στον δημοτικό σύμβουλο πως το συγκεκριμένο έργο θα παρακολουθείται για έξι μήνες από τον παραχωρησιούχο και τα όποια μικρά προβλήματα θα αντιμετωπιστούν. Σε ό,τι αφορά τον φωτισμό στη σύνδεση με τη Βασιλέως Γεωργίου ο κ. Νίκας ανέφερε ότι για το πρόβλημα ευθύνεται η ΔΕΗ, που έχει καθυστερήσει και ο Μορέας, που επίσης καθυστέρησε να της στείλει τα σχέδια, όπως είπε.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, ΕΥΘΥΝΕΣ, ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ, ΜΟΡΕΑΣ, ΦΟΝΙΚΕΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!