Δ. Ιωαννιτών: Εξόφληση οφειλών ύψους 6.024.000 ευρώ

Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζεται από το Δήμο Ιωαννιτών η εξόφληση οφειλών προς τρίτους, οι οποίες αφορούν κυρίως σε απαλλοτριώσεις οικοπέδων αλλά και σε υποχρεώσεις από έργα και προμήθειες που είχαν γίνει κατά το παρελθόν.

Ο Δήμος Ιωαννιτών αξιοποίησε τη διαδικασία επιχορήγησης για ληξιπρόθεσμες οφειλές και μετά από ττεκμηριωμένη επεξεργασία όλων των στοιχείων διασφάλισε το ποσό των 10,4 εκατομμυρίων ευρώ για την αποπληρωμή υποχρεώσεων.

Μέχρι σήμερα έχουν αποσταλεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων έξι εντολές πληρωμών, συνολικού ύψους 6.024.000 ευρώ. Ο μεγαλύτερος αριθμός δικαιούχων -183 μέχρι τώρα- έχουν εισπράξει τα χρήματα που τους οφείλονταν με απευθείας κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό που έχουν δηλώσει.

«Καταβάλλουμε μία οργανωμένη προσπάθεια προκειμένου ο Δήμος Ιωαννιτών να απαλλαγεί από ένα τεράστιο δημοσιονομικό βάρος, το οποίο αποτελούσε βρόγχο στη λειτουργία του. Παράλληλα ο Δήμος ανακτά την αξιοπιστία του δείχνοντας συνεπής προς τους πολίτες οι οποίοι περίμεναν πολλά χρόνια για να εισπράξουν τα χρήματα που τους οφείλονται», υπογράμμισε σε δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Θανάσης Μανταλόβας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δήμου προς τρίτους, την 1η Ιανουαρίου 2011 ανέρχονταν στα 17 εκατομμύρια. Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι μέχρι το τέλος του 2013 να έχουν υποστεί σημαντική μείωση.

«Από τα 10,4 εκατομμύρια που έχουν εγκριθεί κι αφορούν σε ληξιπρόθεσμες οφειλές ως τις 30 Ιουνίου 2012, ολοκληρώσαμε τις διαδικασίες για τα έξι εκατομμύρια κι αναμένεται μέσα στις επόμενες εβδομάδες να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για άλλα 2,4 εκατομμύρια. Οι όποιες καθυστερήσεις παρατηρούνται οφείλονται στους δικαιούχους, οι οποίοι πρέπει από την πλευρά τους να ολοκληρώσουν τη διαδικασία που προβλέπεται από το νόμο, όπως είναι η αναγνώριση, η υποβολή των δικαιολογητικών κι άλλα. Προκειμένου ο Δήμος να αξιοποιήσει το σύνολο του ποσού που έχει εγκριθεί θα ζητήσει επικαιροποίηση του σχετικού μητρώου μετακυλίοντας την ημερομηνία δημιουργίας της οφειλής τουλάχιστον ως τις 31 Δεκεμβρίου του 2012. Προσπαθούμε στην πλέον δύσκολη οικονομικά συγκυρία να καταστήσουμε το Δήμο μας βιώσιμο αλλά και συνεπή ως προς τις υποχρεώσεις του προς τρίτους», υπογράμμισε ο κ. Μανταλόβας.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΙΔΙΩΤΕΣ, ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ, ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ


Αφήστε μια απάντηση