δ-ιάσμου-έφυγε-ο-οντέρ-μουμίν-νέος-δή-1114962
ΔΗΜΟΙ | 12.04.2023 | 15:19

Δ. Ιάσμου: Έφυγε ο Οντέρ Μουμίν – Νέος δήμαρχος o Μουμίν Μουμίν

Ακούστε το άρθρο
Προσθήκη του aftodioikisi.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Νέος δήμαρχος ανακηρύχθηκε ο Μουμίν Μουμίν στο δήμο Ιάσμου μετά την παραίτηση του πρώην δημάρχου δημάρχου Οντέρ Μουμίν, ο οποίος αποχώρησε από τη θέση προκειμένου να γλυτώσει την καρατόμηση από το υπουργείο Εσωτερικών.

Ο δήμαρχος που όλο το προηγούμενο διάστημα με αποφάσεις, κινήσεις αλλά και δηλώσεις, όπως είχε αποκαλύψει πρώτη και αποκλειστικά η aftodioikisi.gr, είχε προκαλέσει σάλο και την αντίδραση της τοπικής κοινωνίας αλλά και του υπουργείου Εσωτερικών, εδώ και κάποιες εβδομάδες είχε επί της ουσίας πάψει να ασκεί τα καθήκοντα του.

Κατά από αυτές τις συνθήκες την Τρίτη 11η Απριλίου 2023 υπήρξε ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου έπειτα από πρόσκληση του κ. Μουμίν Μουμίν του Μουσταφά, του Συμβούλου της διοικούσας δημοτικής παράταξης «ΕΜΠΡΟΣ», που έχει εκλεγεί με τους περισσότερους σταυρούς προτίμησης, συζητήθηκε και λήφθηκε απόφαση επί του παρακάτω θέματος:

«Εκλογή νέου Δημάρχου λόγω παραίτησης του κ. Οντέρ Μουμίν του Σαλή από το αξίωμα του Δημάρχου Ιάσμου».
Με ομόφωνη απόφαση των έξι (6) Δημοτικών Συμβούλων της Παράταξης, ο κ. Μουμίν Μουμίν του Μουσταφά ορίστηκε νέος Δήμαρχος Ιάσμου. Στη συζήτηση δεν παρέστη ο επίσης εκλεγείς Σύμβουλος κ. Χασάν Μουσταφά του Χαλετήν, καθότι απουσίαζε λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων στο εξωτερικό.
Ο κ. Μουμίν Μουμίν θα ασκεί καθήκοντα Δημάρχου μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2023.
Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ο νέος Δήμαρχος Ιάσμου δήλωσε: «Σήμερα κάναμε μια νέα αρχή, με μια καλύτερη, ικανή και αποφασισμένη ομάδα, ώστε να επαναφέρουμε τη λειτουργία του Δήμου Ιάσμου στην κανονικότητα. Είμαστε η παράταξη που καλεί τους συνδημότες μας να γίνουν συμμέτοχοι, ενεργοί και συνοδοιπόροι, όχι μόνο μέχρι τις εκλογές αλλά και μετά, ενώ την πορεία μας θα καθορίσει η βούληση του λαού. Η αλλαγή δεν αφορά μόνο το πρόσωπο αλλά και την πολιτική σκέψη».

Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος

Ο Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος είναι δημοσιογράφος με εξειδίκευση στο πολιτικό ρεπορτάζ και στην κάλυψη θεμάτων της τοπικής αυτοδιοίκησης σε ψηφιακά και ραδιοφωνικά μέσα. Ξεκίνησε σε ηλικία 22 χρονών ως μαθητευόμενος στην εφημερίδα «Ριζοσπάστης», όπου έμεινε για 18 χρόνια καλύπτοντας το κοινωνικό, πολιτικό και κυβερνητικό ρεπορτάζ. Εχει συνεργαστεί με το περιοδικό «Unfollow» κάνοντας ερευνητική δημοσιογραφία. Από το 2019 δουλεύει στο ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9.84. Εργάζεται στο aftodioikisi.gr από το 2016, ενώ τα τελευταία χρόνια κατέχει τη θέση του Διευθυντή Σύνταξης της ιστοσελίδας. https://www.facebook.com/theodoropan