Δ. Φυλής: Συνεδρίαση του Συντονιστικού εν όψει της αντιπυρικής περιόδου - Aftodioikisi.gr
Δευτέρα
4
Ιούλιος
Back

Δ. Φυλής: Συνεδρίαση του Συντονιστικού εν όψει της αντιπυρικής περιόδου

Δ. Φυλής: Συνεδρίαση του Συντονιστικού  εν όψει της αντιπυρικής περιόδου

Συνεδρίασε σήμερα Τρίτη 11 Μαΐου,  το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Φυλής εν όψει της αντιπυρικής περιόδου 2021.

Την συνεδρίαση συντόνισε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Μιχάλης  Οικονομάκης,  ενώ από το Δήμο Φυλής συμμετείχαν επίσης,  από τη Δημοτική Ενότητα Άνω Λιοσίων ο Πρόεδρος Νίκος Λιόσης και από τη Δημοτική Ενότητα Φυλής ο Πρόεδρος Διονύσης Βλάχος.

Τους εμπλεκόμενους φορείς εκπροσώπησαν οι:

Διοικητής του 10 ου Π.Σ. κος Μπούγιας

Δασάρχης Πάρνηθας κα Λυκούδη

Αναπηρωτής  Διοικητής του Α.Τ. Φυλής κ.  Αντώνης

Υπασυτνόμος κος Κάπονας από την τροχάια Ν. Ιωνίας

Δ/ντης Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Αττικής κος Καστρίτης

Η προϊσταμένη του τμήματος Πολιτικής Προστασίας κα Χαλιμούρδα

Ο κος Σαμπανίδης από τον Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού  Πάρνηθας

Ο κος Λαζάρου από τον Σύνδεσμο Πάρνηθας(ΣΥΝΠΑ)

Ο κος Σταύρου από τον ΣΕΔΑΠ

Η  κα Γούτσου από τον ΕΠΟΣ Φυλής

Ο κ. Κυριάκος Καμπολής από την Δημοτική Αστυνομία

Την εμπεριστατωμένη εισήγηση για τον Δήμο Φυλής έκανε  η προϊσταμένη της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας Παρασκευή Ηλία.

Είχαν προηγηθεί επιμέρους συναντήσεις και συζητήσεις για διάφορα θέματα  με τους αντίστοιχους εμπλεκόμενους φορείς και μέσα από την συνεδρίαση  του συντονιστικού επισημάνθηκαν  οι ενέργειες που ήδη έχουν υλοποιηθεί και αυτές που αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στον τρέχοντα μήνα.

Αφού τονίστηκε από όλους τους εμπλεκόμενους το αμέριστο ενδιαφέρον του Δήμου Φυλής στον τομέα της  πολιτικής προστασίας,  διαμορφώθηκε   ο οδικός χάρτης των ενεργειών τόσο στο κομμάτι της πρόληψης όσο και στο κομμάτι της καταστολής και της αντιμετώπισης συνεπειών από την εκδήλωση τυχόν δασικών πυρκαγιών.

Σημειώνεται όπως έγινε γνωστό και κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, ότι ο Δήμος Φυλής  έχει ήδη συντηρήσει  τα πυροσβεστικά υδροστόμια και  τις πυροσβεστικές  δεξαμενές  ενώ  έχει δρομολογηθεί η ενίσχυση του δικτύου με επιπλέον κρουνούς  αλλά και δεξαμενές πλήρωσης  εναερίων μέσων.

Επίσης έχει δρομολογηθεί η αποψίλωση των ελεύθερων οικοπέδων και στις  τρεις  Δημοτικές  Ενότητες  με έμφαση στην αποψίλωση ιδιαίτερα των ζωνών μείξης αστικού ιστού με δασικές εκτάσεις όπως η περιοχή της Ζωφριάς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς όπως και ο Αντιδήμαρχος  Μιχάλης Οικονομάκης, έλαβαν τα εύσημα από όλους του συμμετέχοντες για την άψογη συνεργασία αλλά και τις δράσεις τους, με έμφαση στην πρωτοβουλία που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη για την ενεργοποίηση του Ενιαίου Τοπικού  Συντονιστικού Κέντρου Πολιτικής Προστασίας στο Δήμο Φυλής, με βασικό βραχίονα κλιμάκιο του Πυροσβεστικού Σώματος

Η συνεδρίαση έκλεισε με την ευχή όλων για ένα όσο το δυνατόν “άκαπνο καλοκαίρι”

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!