Δ. Αγίου Βασιλείου: Υπογραφή συμβάσεων 1.6 εκατ. ευρώ του προγράμματος "Αντώνης Τρίτσης"
Δευτέρα
8
Αύγουστος
Back

Δ. Αγίου Βασιλείου: Υπογραφή συμβάσεων 1.6 εκατ. ευρώ του προγράμματος “Αντώνης Τρίτσης”

Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα συνεχίζεται η υπογραφή  εργολαβικών συμβάσεων από τον Δήμαρχο Αγίου Βασιλείου Γιάννη Ταταράκη με τους  με τους εκπροσώπους των αναδόχων εταιρειών και αφορούν έργα τα οποία εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» τα οποία είναι:

Α) «Βελτίωση πρόσβασης υφιστάμενων δρόμων σε γεωργική γή και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις» με 2 Υποέργα συνολικού προϋπολογισμού 925.000 ευρώ, συγκεκριμένα:

1ο Υποέργο: Βελτίωση βατότητας δρόμου Ροδακίνου- Φραγκοκάστελλο προϋπολογισμού 630.000 ευρώ με ανάδοχο την Γιακουμογιαννάκη Αικατερίνη του Ηλία. Οι παρεμβάσεις που θα υλοποιηθούν αφορούν:

-Χωματουργικές Εργασίες για διαπλάτυνση υφιστάμενη οδού και διαμόρφωση σκάφης.

-Κατασκευή τοιχίων αντιστήριξης

-Κατασκευή επενδεδυμένης τάφρου 1.200 μ

-Κατασκευή 5 τεχνικών

-Ασφαλτόστρωση  μήκους 2.650μ και πλάτους 5μ

2ο Υποέργο: Βελτίωση βατότητας δρόμου Κισσός – Γιούς Κάμπος προϋπολογισμού 295.000 ευρώ με ανάδοχο την Ένωση ΜΑΡΜΙ ΑΕ- ΑΛΦΑ ΔΕΛΤΑ Κατασκευαστική ΑΕ. Οι παρεμβάσεις που θα υλοποιηθούν αφορούν:

-Χωματουργικές Εργασίες για διαπλάτυνση υφιστάμενη οδού και διαμόρφωση σκάφης.

– Κατασκευή επενδεδυμένης τάφρου

-Ασφαλτόστρωση  μήκους 2.750μ και πλάτους 5μ

 

Β) «Αντικατάσταση δικτύων ύδρευσης ΤΚ Σπηλίου Δήμου Αγίου Βασιλείου» προϋπολογισμού 761.250 ευρώ με ανάδοχο τoν Καρινιωτάκη  Γεώργιο του Αντωνίου όπου προβλέπονται οι εξής εργασίες:

– Υγρομόνωση 2 υδατοδεξαμενών 1000 κμ (θέση Μαυρίκης) και 1500 κμ (θέση Τιμίου Σταυρού)

– Αντικατάσταση δικτύου Αγιάς Φωτιάς-Κισσου Κάμπος μήκους 400μ

– Αντικατάσταση δικτύου Αγιάς Φωτιάς-Υδατοδεξαμενής Ακτούντων-Βάτου-Αρδάκτου-Μουρνές (θέση Μαυρίκης) μήκους 1300μ με δίδυμο αγωγό.

– Αντικατάσταση δικτύου από Κεφαλοβρύσι (θέση Λιοντάρια) – Υδατοδεξαμενή Δαριβιανών-Μυξορρούματος-Αγίας Πελαγίας-Φραττί (θέση Τίμιος Σταυρός) μήκους 760 μ

– Αντικατάσταση δικτύων εντός οικισμού Σπηλίου 4.200 μέτρα

– Κατασκευή υδατοδεξαμενής στην ΤΚ Κεντροχωρίου χωριτικότητας 100κμ και  δικτύων ύδρευσης μήκους 1.500 μέτρων.

Μετά την υπογραφή των συμβάσεων ο κ Ταταράκης δήλωσε:

«Τα έργα οδοποιίας αναβαθμίζουν την προσβασιμότητα σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις αλλά και σε τουριστικούς προορισμούς ενώ συνδέουν τον Δήμο μας με τους όμορους Δήμους Αμαρίου και Σφακίων. Τα έργα ύδρευσης διασφαλίζουν την ασφάλεια και την υγιεινή των δημοτών αλλά και την επάρκεια νερού στους οικισμούς μας.

Οι συγκεκριμένες προτάσεις στο Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» είχαν υποβληθεί αμέσως μετά το άνοιγμα των προσκλήσεων την πρώτη κιόλας εβδομάδα, και αφού λάβαμε από τους πρώτους τις σχετικές εγκρίσεις, προχωρήσαμε τάχιστα στις δημοπρατήσεις.

Επίσης θα πρέπει να σημειωθεί για αντίστοιχα έργα, οδοποιίας και ύδρευσης, είχαμε λάβει εγκρίσεις από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ προϋπολογισμού 4.500.000 ευρώ, τα οποία είτε έχουν ήδη εκτελεστεί είτε βρίσκονται στην φάση εκτέλεσης, δεν μεταφέρθηκαν στο νέο πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» και βέβαια δεν συνυπολογίζονται στο πλαφόν για τον Δήμο μας άρα έχουμε μεγαλύτερο περιθώριο διεκδίκησης χρηματοδοτήσεων.

Για όλο αυτό το τιτάνιο έργο θέλω να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου και τις υπηρεσίες του Δήμου μας οι οποίες παρά την υποστελέχωση τους, δίνουν ένα καθημερινό αγώνα που έχει σαν αποτέλεσμα την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών μας.»

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!