Δ. Φυλής: Έξαλλος ο γενικός γραμματέας με δημοσίευμα για την επανασύνδεση ρεύματος - Aftodioikisi.gr
Παρασκευή
22
Οκτώβριος
Back

 Δ. Φυλής: Έξαλλος ο γενικός γραμματέας με δημοσίευμα για την επανασύνδεση ρεύματος

Για καταφανή ψέματα κάνει λόγο ο Γενικός Γραμματέας Δήμου Φυλής, Αργύριος Διον. Αργυρόπουλος, αναφορικά με δημοσίευμα ιστοσελίδας που ισχυρίζεται ότι το Δελτίο Τύπου του Δήμου Φυλής για την επανασύνδεση του κομμένου ρεύματος στα νοικοκυριά, λόγω οφειλής, παραπληροφορεί τους δημότες.
Μάλιστα, παραθέτει την επιστολή που απέστειλε ο ίδιος στον υπουργό Περιβάλλοντος, Κωστή Χατζηδάκη στις 25 Ιουλίου 2019 για το εν λόγω ζήτημα.
Το μήνυμα του γενικού γραμματέα του Δήμου Φυλής:

Διάβασα στην ανυπόληπτη ιστοσελίδα, που μονίμως ψεύδεται, ότι το Δελτίο Τύπου του Δήμου Φυλής για την επανασύνδεση του κομμένου ρεύματος στα νοικοκυριά, λόγω οφειλής, παραπληροφορεί τους δημότες επειδή, τάχα:

1. Η επανασύνδεση του ρεύματος ρυθμίστηκε με Υπουργική Απόφαση

2. Η Υπουργική Απόφαση δεν οφείλεται σε πίεση του Δήμου Φυλής

3. Ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς δεν είναι κοινωνικά ευαίσθητος.

Ας τα πάρουμε ένα-ένα με τη σειρά:

1. Το Γραφείο Τύπου δεν απέκρυψε την Υπουργική Απόφαση. Απεναντίας την επισύναψε στο σχετικό Δελτίο Τύπου. Έγραψε και είναι απολύτως αληθές, ότι ο Υπουργός έδωσε την αρμοδιότητα της σχετικής διαδικασίας στο Δήμο.

2. Το Δελτίο Τύπου δε μίλησε για άσκηση πίεσης στον Υπουργό για την υπογραφή της Υπουργικής Απόφασης, αλλά για επικοινωνία με το Γραφείο του Υπουργού Κωστή Χατζηδάκη, από πέρσι. Όντως, η επικοινωνία αυτή έγινε λίγες μέρες μετά την ορκωμοσία (09-07-2019) της Κυβέρνησης και συγκεκριμένα στις 25 Ιουλίου 2019. Με εντολή του Χρήστου Παππού, ο οποίος ήταν δίπλα μου και ασχολιόταν με τις ζημιές που είχε προκαλέσει ο σεισμός της 19ης Ιουλίου 2019, που, παρεμπιπτόντως, (χάρη στη δουλειά που έκανε ο ίδιος και οι συνεργάτες του Θανάσης Σχίζας, Μαρίνος Σαρλάς και Γιώργος Αβράμης με τις υπηρεσίες του Δήμου), πληρώθηκαν προ ημερών, δίνοντας ανάσα στους συνδημότες μας, έστειλα email στον Υπουργό. Στο email εξήγησα λεπτομερώς το πρόβλημα και κατέθεσα συγκεκριμένες προτάσεις για την αντιμετώπισή του. Αμέσως μετά επικοινώνησε μαζί μου το Γραφείο του Υπουργού, το οποίο μου ανέφερε ότι κατανοεί το πρόβλημα κι ότι θα λάβει μέτρα για την αντιμετώπισή του. Μου τόνισε ότι τη στιγμή εκείνη προείχε η σωτηρία της ΔΕΗ κι αντιπρότεινα ότι η ρύθμιση για το κομμένο ρεύμα στα νοικοκυριά θα μπορούσε να ενταχθεί στην υπόθεση σωτηρίας της ΔΕΗ, αφού η τελευταία θα εισέπραττε από το Κράτος τα χρήματα που της οφείλουν οι πελάτες της, στους οποίους έκοψε το ρεύμα. Η συνέχεια είναι γνωστή. Η σχετική πίστωση περιλήφθηκε στον Προϋπολογισμό του 2020, εξαγγέλθηκε την άνοιξη και πήρε σάρκα και οστά στις 24 Ιουλίου 2020 με τη δημοσίευση της Υπουργικής Απόφασης στο ΦΕΚ 3088/Β/2020.

Για του λόγου το αληθές σας παραθέτω το σχετικό email που έστειλα στο Γραφείο του Υπουργού και το οποίο θα κοινοποιήσω σε όλα τα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

3. Η ευαισθησία του Χρήστου Παππού στο θέμα του κομμένου ρεύματος των νοικοκυριών είναι αποδεδειγμένη, όπως και σε όλα τα κοινωνικά ζητήματα. Άλλωστε, με βάση προηγούμενη Υπουργική Απόφαση, έχει δοθεί λύση σε, περίπου, 300 υποθέσεις.

Όλα αυτά τα ξέρουν στην ανυπόληπτη ιστοσελίδα, αλλά σκοπίμως λένε ψέματα, όπως και σε όλα τα θέματα, όπου παρουσιάζουν το άσπρο-μαύρο υποτιμώντας τη νοημοσύνη των συνδημοτών μας.

Κι αν δεν τους απαντώ είναι γιατί τα ψέματα που γράφουν είναι καταφανέστατα και τα διαψεύδει, καθημερινά, η πραγματικότητα. Άλλωστε σύντομα θα αποδειχθεί η αλήθεια σε μια σειρά γεγονότων που έχουν διαστρεβλώσει. Κοντός ψαλμός αλληλούια!

Αργύριος Διον. Αργυρόπουλος
Γενικός Γραμματέας Δήμου Φυλής
210-2474067/6981039717

“Είμαι με την αλήθεια, άσχετα ποιος τη λέει. Είμαι με τη δικαιοσύνη, άσχετα με ποιον είναι υπέρ ή κατά”.
MALCOLM X

Η επιστολή στον Κωστή Χατζηδάκη:
Aξιότιμε κύριε Υπουργέ,
κατ’ αρχήν καλορίζικος, για την ανάληψη των καθηκόντων σας και καλή επιτυχία στο έργο σας.
Απευθύνομαι σε σας με την ιδιότητα του εκπροσώπου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και με βάση το γνωμικό ότι όλα τα παράπονα μεταφέρονται στο Δήμαρχο (και στους συνεργάτες του κατ΄επέκταση). Εισαγωγικά σας αναφέρω ότι δικός μας Δήμος επλήγη προνομιακά από την οικονομική κρίση, επειδή η πλειοψηφία των δημοτών απασχολούνταν στην οικοδομή.
Επί του θέματος:
Σας στέλνω την ηλεκτρονική μου αλληλογραφία με τη Διευθύντρια του ΔΕΔΔΗΕ κα Νικολάου, για να γίνει αντιληπτό ένα μείζον πρόβλημα που αφορά στην επάνοδο της κανονικότητας στην πληρωμή των λογαριασμών της ΔΕΗ από τα νοικοκυριά.
Η οικονομική κρίση και η αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ οδήγησε στην πάραβατικότητα ένα μεγάλο μέρος των νοικοκυριών, τα οποία αναγκάστηκαν να επανασυνδεθούν αυθαίρετα στο δίκτυο, όταν ο ΔΕΔΔΗΕ διέκοπτε την ηλεκτροδότηση. Πολλά από αυτά τα νοικοκυριά δεν είχαν προλάβει να ενταχθούν στο κοινωνικό τιμολόγιο κι έτσι η ρευματοκλοπή μετατράπηκε σε κοινωνική μάστιγα.
Στις περιπτώσεις ρευματοκλοπής οι ρυθμίσεις που επιβάλλονται στα νοικοκυριά που εμπίπτουν σε αυτή την κατηγορία είναι πολύ περιορισμένες χρονικά, ενώ σε πολλές περιπτώσεις οι καταναλωτές οδηγούνται στα ακροατήρια των δικαστηρίων.
Πρόταση:
1.Μαζί με τα μέτρα εξυγίανσης της ΔΕΗ να προβλεφθεί και η επέκταση των δόσεων για τις περιπτώσεις ρευματοκλοπής. Οι άνθρωποι αναγκάστηκαν να γίνουν παραβατικοί, δεν μπορούσαν να κάνουν αλλιώς για να ζεσταθούν το χειμώνα. Κι επιπλέον ο περιορισμένος αριθμός δόσεων απλά συντηρεί το πρόβλημα.
2. Να υπογραφεί η Απόφαση Υπουργού, σε περιπτώσεις διακοπής του ηλεκρικού ρεύματος και μετά το μήνα Οκτώβριο του 2018, ώστε να μπει μια σειρά, τουλάχιστον σε αυτή την κατηγορία των οικονομικά αδύναμων καταναλωτών που δεν κατηγορούνται για ρευματοκλοπή.
3. Να οριστεί ένας συνεργάτης σας αρμόδιος για το ζήτημα αυτό, με τον οποίο να επικοινωνεί η ΔΕΗ, ο ΔΕΔΔΗΕ και οι ΟΤΑ λόγω της μεγάλης κοινωνικής του σημασίας.
4. Να δοθεί, ατύπως έστω, από το ΔΕΔΔΗΕ η δυνατότητα περισσότερων δόσεων στον καταναλωτή που προκάλεσε το αίτημά μου προς το ΔΕΔΔΗΕ αλλά και σε, τουλάχιστον, 30 ακόμα που βρίσκονται σε αδιέξοδο με τη ΔΕΗ και το ΔΕΔΔΗΕ.
Φυσικά γνωρίζω ότι για την περίπτωση 2 απαιτούνται χρήματα για να πληρωθεί η ΔΕΗ, αλλά δε νομίζω ότι μπορεί να γίνει κάτι άλλο, γιατί δεν έχει βελτιωθεί η οικονομική κατάσταση των νοικοκυριών, τα οποία βρίσκονται σε καθεστώς ενεργειακού αποκλεισμού, που όπως γνωρίζετε, πολύ καλύτερα από μένα, αντίκειται στο Ευρωπαϊκό κεκτημένο.
Συγγνώμη για τον πολύτιμο χρόνο σας και κλείνοντας, σας μεταφέρω τους θερμούς χαιρετισμούς και την αγάπη του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού που βρίσκεται δίπλα μου κι αυτή τη στιγμή βασανίζεται από το νέο χτύπημα του Εγκέλαδου που προκάλεσε 1600 αιτήματα αυτοψιών στο Δήμο μας, που όπως θα θυμάστε, είχε πληγεί προνομιακά και στο σεισμό του 1999…
Με εκτίμηση
Αργύρης Διον. Αργυρόπουλος
Γενικός Γραμματέας Δήμου Φυλής
τηλ. 2102474067/6981039717

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!