δ-φυλής-καταγγελία-για-αρπαγή-140-000-ευρώ-11444
ΔΗΜΟΙ | 12.09.2017 | 15:41

Δ.Φυλής: Καταγγελία για «αρπαγή» 140.000 ευρώ για «δήθεν συνέδριο»

Σε μια σοβαρή καταγγελία προχώρησε η δημοτική παράταξη «Δύναμη Συμμετοχής» του δήμου Φυλής, υποστηρίζοντας ότι η δημοτική αρχή «άρπαξε» 140.000 ευρώ για ένα δήθεν συνέδριο.

Ειδικότερα σε ανακοίνωση της, με τον τίτλο «140.000 ευρώ κόστισε στο δήμο Φυλής η… Μετάβαση στη Δημοκρατία!», η «Δύναμη Συμμετοχής», σημειώνει:

“Με ιδιαίτερη προσοχή διαβάσαμε το πρόγραμμα με τους ομιλητές του Συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε στη δημοτική ενότητα Φυλής. Με ιδιαίτερη έκπληξη διαπιστώσαμε, επίσης, ότι στο «Διεθνές» Συνέδριο δεν παραβρέθηκε κανείς εκπρόσωπος της πολιτείας και της πολιτικής ηγεσίας. Μόνο ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, ο οποίος θα έπρεπε να προφυλάξει το δήμο, αντί – εκτός από την ταξική και χωροταξική του στοχοποίηση – να τον καταστήσει και σημείο αναφοράς αντιθέσεων εξωτερικής πολιτικής.

Σε εποχές, κατά τις οποίες και το τελευταίο ευρώ πρέπει να διατίθεται για την ανακούφιση των πολιτών, η διοίκηση του δήμου Φυλής και του Χρήστου Παππού ανακάλυψαν – με πρόσχημα ένα «δήθεν» συνέδριο για τη Δημοκρατία – ένα μη δημοκρατικό τρόπο να «αρπάξουν» από τα ταμεία του δήμου 140.000 ευρώ, αν τελικά το καταφέρουν.

Και λέμε αν, διότι ο δήμος από τη συστατική του πράξη έχει αρμοδιότητα για όλα τα τοπικά ζητήματα και μόνο για αυτά μπορεί να κάνει δαπάνες. Τοπικό ζήτημα δεν είναι ούτε η Δημοκρατία, ούτε το Ισπανικό ζήτημα, ούτε η Βοσνία Ερζεγοβίνη, ούτε η Αρμενία, ούτε η Τουρκία. Επίσης, με βάση το άρθρο 100 του Καλλικράτη παρ. 5, για να μπορεί να συνάψει οποιαδήποτε προγραμματική σύμβαση για πολιτιστικά θέματα, πρέπει σε αυτήν να συμμετέχει και το υπουργείο Πολιτισμού.

Και επειδή οι δήμαρχοι εκλέγονται για να αντιμετωπίζουν τα προβλήματα των δημοτών αλλά και να λογοδοτούν σε αυτούς, ας απαντήσει λοιπόν η διοίκηση Παππού στους κατοίκους του δήμου Φυλής:

Σε ποιον, που και για ποιο λόγο δόθηκαν ή θα δοθούν τα 140.000 ευρώ;

Γιατί χρειάζεται να πληρωθεί ένας Οργανισμός – ο οποίος χρηματοδοτείται από τα μέλη που το αποτελούν – για ένα συνέδριο 4 ωρών σε μια περιοχή με κατοίκους κάτω από το όριο της φτώχειας και μεγάλο ποσοστό ανθρώπων που ζουν με το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης; Που δε μπορούν να πληρώσουν το ρεύμα τους ή να ανακουφιστούν από την ανύπαρκτη κοινωνική πολιτική του δήμου;

Γιατί η Κεντρική Ένωση Δήμων (ΚΕΔΕ) δεν συνεισφέρει στο ποσό, αφού ήταν υπό την αιγίδα της; Μήπως επειδή δεν πρόκειται για νόμιμη δαπάνη;

Κανείς δεν αντιλέγει για την αξία της εξωστρέφειας ενός δήμου και ιδιαίτερα ενός δήμου όπως ο δήμος Φυλής. Μια εξωστρέφεια που πρέπει να γίνεται, όμως, επί πραγματικής βάσης, πάνω σε ένα διαρκές τοπικό αναπτυξιακό σχέδιο, οριοθετημένο και θεσμοθετημένο.

Όχι με το λαϊκό άσμα της αρβανίτικης διαλέκτου «ντο τα πρες κοτσιδετ»”.