Δ. Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας: Τι απαντά δημοτική σύμβουλος σχετικά με κονδύλια για πρόσφυγες

Τη δική της απάντηση και εκδοχή σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Αλήθεια» που φιλοξένησε και η aftodioikisi.gr, με το οποίο κατηγορείται η δημοτική Αρχή Ν.Φιλαδέλφειας -Ν.Χαλκηδόνας για εκμετάλλευση του προγράμματος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες για ίδιον όφελος, δίνει η Ανδρέου Χριστίνα, δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Ν.Φιλαδέλφειας-Ν.Χαλκηδόνας.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Είναι θλιβερό το γεγονός ότι δεν μπήκατε στο κόπο, όχι να διερευνήσετε ως οφείλατε τα καταγγελλόμενα, αλλά ούτε καν να τα διαβάσετε. Αν το είχατε πράξει θα αντιλαμβανόσαστε τουλάχιστον την χονδροειδέστατη απάτη του δημοσιεύματος, με την οποία τεκμαίρεται το μηνιαίο μίσθωμα των 1000 ευρώ. Και ένα παιδί του δημοτικού δε διανοείται να διαίρεσει το άθροισμα πορτοκαλιών, μήλων, τετραδίων και μολυβιών για να βγάλει στο τέλος αχλάδια.

Στο δημοσίευμα όμως το συνολικό ετήσιο κόστος του προγράμματος των 737.570 ευρώ (μισθοδοσία 15 υπαλλήλων, ενοίκια, δαπάνες ηλεκτρικού, νερού, θέρμανσης κ.λ.π) διαιρείται με το πλήθος των προσφύγων που θα φιλοξενηθούν (240) και με τους μήνες (12) και προκύπτει μηνιαίο κόστος ανά πρόσφυγα, προφανώς για όλες τις υπηρεσίες που προσφέρει το πρόγραμμα. Στη συνέχεια αυτό πολλαπλασιάζεται επί 4 για να καταλήξει στο εξωφρενικό και συκοφαντικό συμπέρασμα ότι δήθεν η αριστερή δημοτική αρχή πληρώνει για ένα διαμέρισμα στο οποίο μπορούν να μείνουν 4 άτομα ένα χιλιάρικο το μήνα.

Για την αποκατάσταση της αλήθειας και επειδή από την ανάρτησή σας θίγομαι και προσωπικά, επιφυλασσόμενη παντός νομίμου δικαιώματός μου, παρακαλώ να δημοσιεύσετε ολόκληρη και τη δική μου απάντηση. Ωστόσο πέρα από την υπεράσπιση της προσωπικής μας φήμης και του έργου της Δημοτικής αρχής, στο συγκεκριμένο θέμα υπάρχει και μια άλλη διάσταση: Η απαξίωση και σπίλωση των προσπαθειών αλληλεγγύης και υποστήριξης της ανθρώπινης διαβίωσης των προσφύγων, που εντέλει υποκινεί τον ρατσισμό. Γιαυτό είναι ακόμη πιο σημαντικό να μην αφήσουμε τη λάσπη να κολλήσει.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

Ανδρέου Χριστίνα

Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Ν.Φιλαδέλφειας-Ν.Χαλκηδόνας»

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ, ΚΟΝΔΥΛΙΑ, ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ, ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ