δ-φιλαδελφείας-χαλκηδόνας-διοργανώ-94544
ΔΗΜΟΙ | 03.09.2016 | 11:36

Δ. Φιλαδελφείας – Χαλκηδόνας: Διοργανώνει εκδηλώσεις για το προσφυγικό

Ακούστε το άρθρο
Προσθήκη του aftodioikisi.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις αφιερωμένες στους πρόσφυγες, θα πραγματοποιηθούν στο Μουσείο Μικρασιατικού Ελληνισμού «Φιλιώ Χαϊδεμένου» (Παγκόσμιο Πολιτιστικό Ίδρυμα Ελληνισμού της Διασποράς). Συνδιοργανώνουν, ο Δήμος Ν.Φιλαδέλφειας – Ν.Χαλκηδόνας, και η Ανοιχτή Πρωτοβουλία για το Προσφυγικό Μέτωπο.

5 – 23 Σεπτεμβρίου 2016

Έκθεση εικαστικών «Με τα εντελώς απαραίτητα» / «With the absolutely necessary»

Μουσείο Μικρασιατικού Ελληνισμού «Φιλιώ Χαϊδεμένου»

Παγκόσμιο Πολιτιστικό Ίδρυμα Ελληνισμού της Διασποράς Δεκελείας 152 και Ατταλείας, Νέα Φιλαδέλφεια

Εγκαίνια έκθεσης: Πέμπτη 8/9, ώρα 7.00 μ.μ

Ημέρες και ώρες λειτουργίας της Έκθεσης:

Δευτέρα έως Παρασκευή: 10.00 π.μ. – 3.00 μ.μ.

Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή 6.00 μ.μ. – 9.00 μ.μ

Κυριακή 10.00 π.μ. – 3.00 μ.μ.

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές: «Η Έκθεση θα είναι μια απεικόνιση των ταξιδιών των προσφύγων, με τις συνεχόμενες μετακινήσεις τους, θα εστιάζει στη λέξη αποσκευή – βαλίτσα.

Τι διαφορετικό περικλείει μια βαλίτσα καλλιτέχνη από αυτές του ταξιδιώτη; του μετανάστη; του πρόσφυγα; Θα το αποσαφηνίσουμε στην έκθεση.

Στις 23 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί συναυλία με θέμα: «Τραγούδια των κοινών κόσμων»

με τους: Νότη Μαυρουδή, Νένα Βενετσάνου, Γιώργο Τοσικιάν

ώρα 8.00 μ.μ.

Παγκόσμιο Πολιτιστικό Ίδρυμα Ελληνισμού της Διασποράς, Δεκελείας 152 και Ατταλείας, Νέα Φιλαδέλφεια (υπαίθριο θεατράκι)».

προσ

Aftodioikisi News

Η aftodioikisi.gr είναι η βασική Διαδικτυακή πύλη για τους ΟΤΑ, το Δημόσιο και την Εργασία στην Ελλάδα, λειτουργώντας από τον Απρίλιο του 2008 ως πηγή έγκυρης και συνεχούς ροής ενημέρωσης με ειδήσεις και θέματα από το χώρο της Αυτοδιοίκησης, της Δημόσιας Διοίκησης, της Εργασίας, της Ασφάλισης αλλά και γενικότερης επικαιρότητας από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Τον Μάιο του 2010, μόλις δύο χρόνια μετά την έναρξη της λειτουργίας της τιμήθηκε με το δημοσιογραφικό Βραβείο Μπότση. Παράλληλα, αποτελεί κόμβο αμφίδρομης επικοινωνίας μεταξύ πολιτικών, αιρετών της Αυτοδιοίκησης αλλά και επιχειρηματιών με τους πολίτες και τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ενώ λειτουργεί ως δίαυλος διαδραστικής ενημέρωσης και επικοινωνίας μεταξύ της Περιφέρειας και του Κέντρου. Καθημερινά δέχεται εκατοντάδες χιλιάδες επισκέψεις από εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, πολιτικούς, αιρετούς της Αυτοδιοίκησης, επιχειρηματίες και, κυρίως, πολίτες που ενδιαφέρονται για τοπικά, εργασιακά, ασφαλιστικά αλλά και για γενικότερα θέματα της επικαιρότητας.