Δ. Αθηναίων: Ζήτημα για την παρουσία μελών της Χρυσής Αυγής στο δημοτικό συμβούλιο

  • Απο Μάκης Χολέβας
  • 31 Οκτωβρίου 2020 - 10:00
  • Comments Off

Ζήτημα για την παρουσία δημοτικών συμβούλων που έχουν εκλεγεί με την παράταξη της «Χρυσής Αυγής», την «Ελληνική Αυγή για την Αθήνα», τέθηκε στη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Ανοιχτή Πόλη», Νάσος Ηλιόπουλος υπογράμμισε ότι «οι γειτονιές της Αθήνας είναι πιο ασφαλείς χωρίς τη Χρυσή Αυγή» και ζήτησε «να μην εκπροσωπείτε στην Οικονομική Επιτροπή και την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής» του Δημοτικού Συμβουλίου. Επίσης ζήτησε την ίδρυση μουσείου Εθνικής Αντίστασης και να ονομαστεί «Μανώλης Γλέζος – Λάκης Σιάντας».

Εκ μέρους της «Λαϊκής Συσπείρωσης», ο Νίκος Σοφιανός τόνισε ότι «επιβάλλεται άμεσα η λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και η λειτουργία του Δήμου της Αθήνας να λάβει υπόψη αυτήν την απόφαση, αναφορικά με την εκπροσώπηση της ναζιστικής Χρυσής Αυγής στο Δημοτικό Συμβούλιο. Επίσης, πρέπει να επισπεύσει ο Δήμος τις δημαιρεσίες για την Οικονομική Επιτροπή και την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και να γίνουν το Γενάρη του 2021 ώστε να μην εκπροσωπείται η ναζιστική οργάνωση, με βάση και τα προβλεπόμενα από το Νόμο. Θυμίζουμε ότι ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθήνας της Χρυσής Αυγής και ο συνδυασμός της ανακοινώθηκαν από το Ν. Μιχαλολιάκο, δηλαδή από το διευθυντή της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης σύμφωνα με την απόφαση του Δικαστηρίου», είπε.

«Να τελειώνουμε με τη θυγατρική της νεοναζιστικής οργάνωσης στο δήμο» ζήτησε και ο επικεφαλής της παράταξης «Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας», Πέτρος Κωνσταντίνου.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ, ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, ΝΑΖΙ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!