Δ. Αθηναίων -Παιδικοί Σταθμοί: Βρέφη και νήπια κινδυνεύουν να μην επανεγγραφούν

Ξεκίνησαν την προηγούμενη βδομάδα οι επανεγγραφές βρεφών και νηπίων στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Αθηναίων, οι οποίες δεν είναι πλέον εξασφαλισμένες και κάποια παιδιά κινδυνεύουν είτε να αλλάξουν σταθμό είτε να μείνουν τελείως εκτός. Παράλληλα το κλείσιμο βρεφονηπιακών σταθμών στο Δήμο Αθήνας, χωρίς να βρεθούν άλλοι κατάλληλοι χώροι για να μεταφερθούν οι θέσεις που καταργήθηκαν, οξύνει το πρόβλημα.

Όπως σημειώνει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Παιδικών Σταθμών Δήμου Αθηναίων, «η κυβέρνηση κατάργησε την αυτόματη επανεγγραφή βρεφών και νηπίων στον ίδιο σταθμό και πλέον οι (κατ’ όνομα) «επανεγγραφές» απλά μοριοδοτούνται με 100 μόρια. Πέρυσι δημοτική αρχή και το Δημοτικό Βρεφοκομείο Αθηνών (ΔΒΑ) υιοθέτησαν τη σχετική Υπουργική Απόφαση των υπουργείων Εργασίας και Εσωτερικών (Κανονισμός Λειτουργίας Δημοτικών Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών, ΦΕΚ Β’ 4249/5-12-2017)».

Ωστόσο με τη μοριοδότηση δεν εξασφαλίζεται ότι ένα παιδί θα συνεχίσει στον ίδιο σταθμό από χρονιά σε χρονιά, όπως ίσχυε μέχρι πέρυσι στο Δήμο Αθήνας, ούτε καν ότι ένα παιδί που ήδη φιλοξενούνταν σε ένα σταθμό θα γίνει δεκτό και τις επόμενες χρονιές.

Ενδεικτικά, αναφέρει ο Σύλλογος Γονέων: «Πέρυσι το καλοκαίρι (2018) στο βρεφονηπιακό σταθμό 3ΔΚ Κυκλώπων στα Άνω Πετράλωνα, τουλάχιστον 10 νήπια και βρέφη δεν επανεγγράφηκαν στον ίδιο σταθμό, αλλά έγιναν δεκτά σε άλλες περιοχές (Κάτω Πετράλωνα, Κουμουνδούρου, Πλάκα), ενώ 3 παιδιά που φιλοξενούνταν μέχρι τότε στο συγκεκριμένο σταθμό έμειναν τελείως εκτός! Μετά από διαμαρτυρίες και πιέσεις των γονιών και του Συλλόγου Γονέων τα παιδιά έγιναν δεκτά στην Κυκλώπων». Να σημειωθεί ότι πέρυσι το καλοκαίρι έκλεισαν τρεις βρεφονηπιακοί σταθμοί, στα Άνω Πετράλωνα, στα Πατήσια και τα Σεπόλια.

«Το αν θα συνεχίσει ένα παιδί στον ίδιο παιδικό σταθμό ή αν θα γίνει ξανά δεκτό σε έναν σταθμό, εξαρτάται κάθε χρόνο από το εισόδημα ή την οικογενειακή κατάσταση μιας οικογένειας. Αυτή είναι η …»κοινωνική πολιτική» της κυβέρνησης και της δημοτικής αρχής Αθήνας!», σημειώνει ο Σύλλογος, τονίζοντας ότι αυτό «είναι αντιπαιδαγωγικό και επιστημονικά απαράδεκτο».

Καλεί όλους τους γονείς σε παρέμβαση στο Δημοτικό Βρεφοκομείο Αθηνών (Ρόδου 181, ΜΕΤΡΟ Σεπόλια) την Τετάρτη 10 Απρίλη, στις 4 μ.μ. για να απαιτήσουν να επανέλθει η αυτόματη επανεγγραφή και να γίνουν δεκτά όλα τα παιδιά και να βρεθούν κατάλληλα κτίρια ή να χτιστούν νέα για να στεγάσουν βρεφονηπιακούς σταθμούς.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ, ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ, ΒΡΕΦΗ, ΕΠΑΝΕΓΓΡΑΦΗ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!