Δ. Αθηναίων: O τουρισμός φέρνει πιο κοντά τις χώρες της Μαύρης Θάλασσας

Ο Τουρισμός μπορεί να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην ενίσχυση και διάχυση της περιφερειακής ανάπτυξης, στη βελτίωση των διακρατικών σχέσεων και στη σύσφιξη των εμπορικών και επιχειρηματικών σχέσεων στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας. Αυτό είναι το βασικό συμπέρασμα του Black Sea Tourism Forum & Workshop που διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία στις 10 και 11 Οκτωβρίου.

To forum έγινε κατόπιν κοινής πρωτοβουλίας του δήμου της Αθήνας και του Αναπτυξιακού Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών (UNDP) και με τον συντονισμό της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ) και του Athens Convention & Visitors Bureau (ACVB).

Οι εργασίες της πρώτης ημέρας, επικεντρώθηκαν στις επαγγελματικές, κατ’ ιδίαν συναντήσεις μεταξύ των 40 επιλεγμένων Hosted Buyers (στελέχη και εκπρόσωποι μεγάλων tour operators, τουριστικών γραφείων, κλπ) από περισσότερες από δέκα χώρες (Ρωσία, Ουκρανία, Ρουμανία, Τουρκία, Αζερμπαϊτζάν, Λιθουανία, Αμερική, Μ. Βρετανία, Γερμανία, Σουηδία κ.ά.) και 90 προμηθευτών και εκπροσώπων τουριστικών επιχειρήσεων από την Ελλάδα και χώρες της περιοχής της Μαύρης Θάλασσας.

Συνολικά πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 1.000 συναντήσεις με στόχο τη διερεύνηση μελλοντικών συνεργασιών και τις παρουσιάσεις προορισμών, ξενοδοχειακών μονάδων, τουριστικών προϊόντων και ταξιδιωτικών υπηρεσιών.

Ανοίγοντας τις εργασίες της πρώτης μέρας, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «ο τουρισμός αποτελεί βασικό μοχλό ανάπτυξης και η τουριστική οικονομία και δραστηριότητα είναι μια αποφασιστική παράμετρος για την ενδυνάμωση της τοπικής αλλά και της εθνικής οικονομίας, καθώς για την ανάπτυξη ενός μητροπολιτικού κέντρου, όπως είναι ο δήμος Αθηναίων. Νομίζω ότι αυτό αποτελεί κοινό τόπο για την Αθήνα και την Ελλάδα και τις χώρες της ευρύτερης περιοχής της Μαύρης Θάλασσας, περιοχή που είναι ένας αναδυόμενος ταξιδιωτικός προορισμός και ταυτοχρόνως μια αναπτυσσόμενη πηγή τουριστών».

Ο κ. Καμίνης επισήμανε ότι το τελευταίο διάστημα, η τουριστική κίνηση στην Αθήνα εμφανίζει μία αξιοσημείωτη αύξηση, παρά την οικονομική κρίση και την αρνητική δημοσιότητα των τελευταίων ετών, τάση που ενισχύεται από τη σημαντική πρόοδο που έχει επιτευχθεί στη βελτίωση των υποδομών και του αστικού περιβάλλοντος, στην αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών αλλά και στην ασφάλεια και την βιώσιμη μετακίνηση.

Το Black Sea Tourism Forum & Workshop τέθηκε υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ, BLACK SEA TOURISM FORUM & WORKSHOP


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]