Δ. Ασπροπύργου: Υπέβαλε πρόταση για νέο τμήμα στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

Έτοιμος από καιρό, ο Δήμος Ασπροπύργου, σε ό,τι αφορά στο ζήτημα του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττική, ήταν ο μόνος από τους Ο.Τ.Α. της δυτικής Αττικής και της δυτικής Αθήνας που προσπάθησε με υπόμνημα και συγκεκριμένες προτάσεις, στη Σύσκεψη που κάλεσε ο Υπουργός Παιδείας, κ. Κώστας Γαβρόγλου, για το νέο εκπαιδευτικό Ίδρυμα, με τη συμμετοχή των Δήμων του «δυτικού τόξου» της Αθήνας και της Αττικής, και τους πρυτάνεις των Ανώτατων Τ.Ε.Ι. της Αθήνας και του Πειραιά.

Ο Δήμος Ασπροπύργου, ανέλυσε στους συμμετέχοντες στη Σύσκεψη όλες τις μέχρι σήμερα πρωτοβουλίες και τις συνεργίες που πέτυχε, προκειμένου να καταστεί άμεσα εφικτή η ίδρυση Πανεπιστημιακού Τμήματος Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου, με έδρα των δυο διυλιστηρίων που λειτουργούν τα «Ελληνικά Πετρέλαια», στο Θριάσιο πεδίο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, τόσο ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κώστας Γαβρόγλου, όσο και ο Πρύτανης του Α.Τ.Ε.Ι. Πειραιά, κ. Λάζαρος Βρυζίδης, υποδέχτηκαν με ικανοποίηση την επεξεργασμένη πρόταση του Δήμου Ασπροπύργου. Μάλιστα, ο δεύτερος αναφέρθηκε με ιδιαίτερα κολακευτικά σχόλια, και σε προγενέστερη συνεργασία του Α.Τ.Ε.Ι. Πειραιά, με το Δήμο Ασπροπύργου, που αφορά στο άλλο σημαντικό project της Δημοτικής Αρχής, για την Τηλεθέρμανση. Συμπληρωματικά, η αντιπροσωπεία του Δήμου που μετείχε στην σύσκεψη, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, κ. Α. Χούπης και ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών, κ. Ισίδωρος Τσίγκος, έθεσε επίσης το ζήτημα της ίδρυσης Πανεπιστημιακού Τμήματος Διαμεταφοράς (¨Logistics¨) με έδρα τον Ασπρόπυργο, προκειμένου να αξιοποιηθεί η επικείμενη λειτουργία του Εμπορευματικού Κέντρου του Ο.Σ.Ε. αλλά και οι χιλιάδες Επιχειρήσεις ¨Logistics¨, που εδρεύουν στον Ασπρόπυργο και στο Θριάσιο πεδίο, καθώς και την πρόταση για αξιοποίηση του Κτήματος του Υπουργείου Μεταφορών (150 στρέμματα) στην Γκορυτσά, σε συνδυασμό με το γειτονικό Δημοτικό Πάρκο Αθλητισμού και Αναψυχής, που αναβαθμίζεται, με πληθώρα δημοτικών έργων.
Οι προτάσεις αυτές θα τύχουν της απαραίτητης μελέτης, το επόμενο διάστημα, σε διμερή επαφή του Δήμου και της Διοικούσας – Συντονιστικής Επιτροπής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, προκειμένου να μορφοποιηθεί τελικά το πλαίσιο εντός του οποίου θα κινηθεί το νέο Α.Ε.Ι.

Σε κάθε περίπτωση, η σοβαρή και έγκαιρη προεργασία του Δήμου Ασπροπύργου για το Τμήμα Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου, όπως αποτυπώθηκε στην ομόφωνη απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου του Πλοϊέστι της Ρουμανίας, διαμορφώνει τις προϋποθέσεις για ένα πολύ σοβαρό βήμα του νέου Α.Ε.Ι., το οποίο μάλιστα θα του προσδώσει στοιχεία εξωστρέφειας, ενώ θα υπηρετήσει παράλληλα και μια τωρινή μελλοντική αναγκαιότητα για την αναπτυξιακή προοπτική του Θριάσιου πεδίου, της Δυτικής Αττικής και της Χώρας.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΤΜΗΜΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!