ΔΣ Θεσσαλονίκης: Περιορίστηκε στην ενημέρωση για την εξόρυξη χρυσού

Στην ενημέρωση, για το θέμα της επένδυσης εξόρυξης χρυσού στη Χαλκιδική  περιορίστηκε εχθές το βράδυ το Δημοτικό Συμβούλιο της Θεσσαλονίκης, μεταθέτοντας τη λήψη απόφασης ή ψηφίσματος σε επόμενη συνεδρίαση.

Το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδρίασε με παρουσία της Αστυνομίας έξω από δημαρχείο, ενώ εντός της αίθουσας δεν έλειψαν οι εντάσεις, αφού κατατέθηκαν εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις για την υλοποίηση της επένδυσης.

Σύμφωνα με τον πρύτανη  του ΑΠΘ, Γιάννη  Μυλόπουλο  η γνωμοδότηση του Συμβουλίου Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου, επισημαίνει  ότι η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) της εταιρίας «Ελληνικός Χρυσός» υποβαθμίζει συστηματικά τους περιβαλλοντικούς κινδύνους για μια σειρά από ζητήματα, όπως τα υπόγεια νερά, το θαλάσσιο περιβάλλον.  Επίσης ο αντιπρύτανης, Γιάννης Παντής αναφέρθηκε, ειδικότερα, στο θέμα της ρύπανσης της ατμόσφαιρας από αιωρούμενα σωματίδια.

Από την άλλη πλευρά  γενικός διευθυντής του ΙΓΜΕ, Κώστας Παπαβασιλείου υποστήριξε  ότι εάν τηρηθούν οι όροι της ΜΠΕ η επένδυση είναι επιβεβλημένη σε μια χώρα που μαστίζεται από την οικονομική κρίση.

Τέλος την  πεποίθηση ότι η περιοχή μπορεί να γίνει πρότυπο αειφόρου μεταλλευτικής δραστηριότητας εξέφρασε ο δήμαρχος Αριστοτέλη, Χρήστος Πάχτας .

Ωστόσο ο κ. Πάχτας, υπογράμμισε  ότι η τοπική κοινωνία και η δημοτική αρχή δεν θα δεχθεί παρέκκλιση από τους περιβαλλοντικούς όρους, ενώ πρόσθεσε, δε, ότι η εταιρία εξασφαλίζει 5.000 θέσεις εργασίας σε μια περιοχή που έχει πληθυσμό κάτω από 20.000 άτομα.

Διαβάστε επίσης: 

Παρέμβαση Αγίου Όρους για το χρυσό στις Σκουριές

Θεσ/νίκη: Χιλιάδες πολίτες διαδήλωσαν κατά των μεταλλείων στις Σκουριές

Θεσσαλονίκη: Πορείες κατά του χρυσού και του «Αθηνά»

Θεσσαλονίκη: Συλλαλητήριο κατά της εξόρυξης χρυσού, με φόντο τα επεισόδια στην Ιερισσό

Θεσσαλονίκη: Στο δημοτικό συμβούλιο το θέμα των μεταλλείων της Χαλκιδικής

«Γέφυρες» για την αποκλιμάκωση της έντασης στη σύσκεψη για την Ιερισσό

Εισαγγελία Εφετών: Σε εξέλιξη η σύσκεψη για τις Σκουριές

Ιερισσός: Τέσσερις συλλήψεις από τα χθεσινά επεισόδια

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΧΤΑΣ, ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΕΞΟΡΥΞΗ ΧΡΥΣΟΥ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!