Χίος: Ακυρώνεται ο ρουκετοπόλεμος λόγω κορωνοϊού

Στην ακύρωση του εθίμου του ρουκετοπόλεμου προχώρησε ο Δήμος Χίου λόγω κορωνοϊού. Το επόμενο βήμα ήταν να ακυρώσει και τη σύμβαση με τον ανάδοχο εργολάβο, του έργου της περίφραξης των ενοριών και των σπιτιών περιμετρικά των εκκλησιών του Αγίου Μάρκου και της Παναγίας Ερειθιανής.

Όπως σημείωσε διαδικτυακά μέσω του Politischios.gr, ο Δήμαρχος Σταμάτης Κάρμαντζης, ο Δήμος είχε προγραμματίσει έγκαιρα το έργο της περίφραξης των ενοριών και των σπιτιών, το οποίο ξεκίνησε να υλοποιείται από την προηγούμενη εβδομάδα.

Με δεδομένες όμως τις επικρατούσες συνθήκες, αποφασίστηκε η ακύρωση της σύμβασης με τον εργολάβο και η πληρωμή μόνο των εργασιών που υλοποιήθηκαν μέχρι σήμερα.

«Το Έθιμο γινόταν και γίνεται τη βραδιά της Αναστάσεως. Οι παρούσες συνθήκες όμως δεν επιτρέπουν τη λειτουργία των Εκκλησιών μας. Συνεπώς όλα αυτά θα πρέπει να γίνουν φειδωλά, σεμνά και ταπεινά. Αυτό το οποίο προέχει τώρα είναι να υπάρξουμε. Και πρέπει να κάνουμε κάθε τι με προτεραιότητα την ύπαρξη της κοινωνίας και των ανθρώπων μας. Έχουμε χρόνο για να γίνουν όλα αυτά όταν επανέλθει η τάξη και η κανονικότητα», ανέφερε.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ, ΧΙΟΣ, ΠΑΣΧΑ, ΕΘΙΜΟ, ΡΟΥΚΕΤΟΠΟΛΕΜΟΣ, ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!