Λαϊκή Συσπείρωση Ωρωπού: Να πληρωθούν οι εργαζόμενοι της ΚΕΔΩ

“Τώρα να αποπληρωθούν τα δεδουλευμένα 4 και πλέον μηνών των εργαζομένων της ΚΕΔΩ – Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Ωρωπού”, απαιτεί, με ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση Ωρωπού.

Αναλυτικά, αναφέρει:

«Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, οι εργαζόμενοι της ΚΕΔΩ έχουν ξεκινήσει την εργασία τους από τον Οκτώβρη 2019.

Οι συμβάσεις τους, με ευθύνη της Δημοτικής αρχής, υπεγράφησαν το τέλος Γενάρη 2020.

Οι εργαζόμενοι της ΚΕΔΩ έμειναν απλήρωτοι, για πρώτη φορά, ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ.

Έμειναν χωρίς οδοιπορικά για καύσιμα που χρειάζονται για να πάνε στην δουλειά τους. Πληρώνουν όλοι από την τσέπη τους τα καύσιμα.

Τον Μάρτη – λίγο πριν ξεκινήσει το τεράστιο πρόβλημα της πανδημίας του κορονοϊού – οι εργαζόμενοι έλαβαν «έναντι μισθοδοσίας» ένα ποσό που ζήτημα είναι αν αντιστοιχεί στην μισθοδοσία ενός μήνα.

Τα ένσημα στον ΕΦΚΑ δεν  υπάρχουν, με αποτέλεσμα να υπάρχει ο κίνδυνος να χάσουν το όποιο επίδομα δικαιούνται.

Και σα να μην έφταναν όλα αυτά, σήμερα ζητάτε από τους απλήρωτους εργαζόμενους να συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους με τηλεργασία.

Υπενθυμίζουμε ότι τα όσα καταγγέλλουμε τα έχουμε ήδη κοινοποιήσει εγγράφως (αρ. πρωτ. 1588/24-1-2020) τόσο σε εσάς όσο και στο ΔΣ της ΚΕΔΩ, χωρίς να λάβουμε απάντηση.

Εξαιτίας αυτής της κατάστασης πρέπει:

  1. Να πληρωθούν στο ακέραιο τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους της ΚΕΔΩ που εργάζονται από τον Οκτώβρη 2019 μέχρι σήμερα συμπεριλαμβανομένου και αυτών που «δέχτηκαν» αρχικά (πριν την υπογραφή των συμβάσεων τα τέλη Γενάρη 2020 με τον φόβο να εξαιρεθούν από τον διαγωνισμό προσλήψεων στην ΚΕΔΩ) την «εθελοντική εργασία» σύμφωνα με τις δηλώσεις που τους δόθηκαν από την διοίκηση να υπογράψουν. ΟΛΟΙ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΎΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΗ 2019.
  2. Να πληρωθούν ΑΜΕΣΑ τα ένσημα στον ΕΦΚΑ από τον Οκτώβρη του 2019.
  3. Η αξιοποίηση των τεχνολογιών (τηλεργασία) που προτείνεται από την ΚΕΔΩ για να προχωρήσουν τα μαθήματα, να εφαρμοστεί αυστηρά όσο διαρκούν τα έκτακτα μέτρα για την περίοδο των αντιμετώπισης της πανδημίας, με ευθύνη και κόστος που θα επιβαρύνει την ΚΕΔΩ.
  4. Να σταματήσει η καταβολή διδάκτρων για όλα τα προγράμματα της ΚΕΔΩ για όσο διαρκέσει η πανδημία. Έκτακτη επιχορήγηση του δήμου στην ΚΕΔΩ για να καλυφθούν οι ανάγκες μισθοδοσίας των εργαζόμενων.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι,

Μιχάλης Χασιώτης

Βασίλης Γεωργόπουλος»

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΩΡΩΠΟΥ, ΚΕΔΩ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]