Μπρέγιαννης: Τι θα κάνει ο Γιώργος Πατούλης για τις νέες χρήσεις γης του IBC; - Aftodioikisi.gr
Πέμπτη
26
Μάι
Back

Μπρέγιαννης: Τι θα κάνει ο Γιώργος Πατούλης για τις νέες χρήσεις γης του IBC;

Ερώτηση προς τη δημοτική Aρχή Αμαρουσίου υπέβαλε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Δήμου Αμαρουσίου Αλέξανδρος Μπρέγιαννης, καλώντας την να αποσαφηνίσει τη θέση της σχετικά με τις αλλαγές στις χρήσεις γης που σχεδιάζει η κυβέρνηση και συγκεκριμένα τα υπουργεία Οικονομικών και Περιβάλλοντος στο Golden Hall.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Προεδρικό Διάταγμα προσθέτει χρήσεις «συγκέντρωσης κοινού» για θεατρικές παραστάσεις, ειδικές προβολές και αίθουσες κινηματογράφου στο αναξιοποίητο σήμερα τμήμα του κτιρίου του πρώην IBC (Κέντρο Τύπου Ολυμπιακών Αγώνων), καθώς και χρήσεις εμπορικών καταστημάτων ως 2.000 τ.μ., γραφείων έως 3.000 τ.μ., εστίασης και αναψυχής έως 1.500 τ.μ. και παιδικής αναψυχής τουλάχιστον 2.500 τ.μ.

Επίσης, προβλέπεται η κάλυψη 3.000 τ.μ. από τη δημιουργία Ολυμπιακών Μουσείων.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο, το Μαρούσι θα είναι ο πλέον επιβαρυμένος δήμος από υπερτοπικές χρήσεις και η επιπλέον δόμηση που σχεδιάζεται θα οδηγήσει σε γιγάντωση των ήδη υπαρχόντων προβλημάτων, εάν δεν υπάρξει ο ανάλογος σχεδιασμός από τη δημοτική αρχή.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!