μπουτάρης-θα-είμαι-δήμαρχος-μέχρι-τα-100-406751
ΔΗΜΟΙ | 11.01.2018 | 17:00

Μπουτάρης: Θα είμαι δήμαρχος μέχρι τα 100

Την πρόθεσή του να παραμείνει στη θέση του δημάρχου Θεσσαλονίκης για πολλά χρόνια ακόμη εξέφρασε ο Γιάννης Μπουτάρης, κατά τη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε για τον απολογισμό του 2017.

«Σας διαβεβαιώ ότι μέχρι 100 χρονών θα είμαι δήμαρχος. Δεν θα πεθάνω τόσο εύκολα. Η μάνα μου πέθανε 96, η γιαγιά μου 102, η αδελφή της μάνας μου 100. Το βάζω στοίχημα, θα ζήσω έως 102-105 ετών», τόνισε. Αφορμή για τις δηλώσεις αυτές, διευκρίνισε είναι οι φήμες που «λένε ότι είμαι άρρωστος, ότι βαρέθηκα, ότι δεν θα κατέβω στις επόμενες εκλογές». Μάλιστα, ο κ. Μπουτάρης αστειεύτηκε λέγοντας ότι βρίσκεται σε διατροφή και σε διαδικασία διακοπής του καπνίσματος.

Εξωστρέφεια και «άνοιγμα» ο απολογισμός του 2017

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης έδωσε έμφαση στην εξωστρέφεια και το «άνοιγμα» που πέτυχε η διοίκηση το 2017. «Ανοίξαμε τις πόρτες και τα παράθυρα και μπήκε αέρας στην πόλη, χωρίς λεφτά. Η Θεσσαλονίκη ήταν μια πόλη απομονωμένη, συντηρητική, μίζερη, πατριωτική και κατέληξε να κερδίσει την διοργάνωση του EuroPride το 2020» είπε. Επίσης, οι διανυκτερεύσεις αυξήθηκαν τα τελευταία χρόνια από 1 εκατομμύριο στα 2,5 εκατομμύρια.

Δύσκολο να λυθεί, σύμφωνα με τον κ. Μπουτάρη είναι το ζήτημα της καθαριότητας και του κυκλοφοριακού, χωρίς τη συμμετοχή των δημοτών, ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η ελεγχόμενη στάθμευση θα έχει θετικά αποτελέσματα μέχρι το καλοκαίρι.

Αναφερόμενος στα τραπεζοκαθίσματα, ο κ. Μπουτάρης ξεκαθάρισε ότι εάν δεν υπάρχουν στα πεζοδρόμια δύο μέτρα ελεύθερα για τους πεζούς «οι καταστηματάρχες να μην ανοίγουν μαγαζί ή να μην έχουν καθόλου τραπεζοκαθίσματα έξω».