Δ. Τρικάλων: Πάνω από 100 κενές οργανικές θέσεις σε υπηρεσίες

Τα 28 κενά σε προσωπικό που έχουν δημιουργηθεί την τελευταία εξαετία επιχειρεί να αναπληρώσει η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Τρικάλων (ΔΕΥΑΤ), προτείνοντας την κάλυψη ισάριθμων θέσεων.

Πρόκειται για τακτικό προσωπικό με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου, με τη Διοίκηση της επιχείρησης να έχει εγκρίνει τη σχετική προκήρυξη των θέσεων, περιμένοντας από το αρμόδιο Υπουργείο Εσωτερικών θετική γνωμοδότηση. Η δυνατότητα προσλήψεων δόθηκε μόλις πέρυσι, με σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου, λόγω του ανταποδοτικού χαρακτήρα της Δημοτικής Επιχείρησης, με τα κενά σε προσωπικό να οφείλονται στις αποχωρήσεις υπαλλήλων λόγω συνταξιοδότησης και φυσικά στις απαγορευτικές νομοθετικές ρυθμίσεις εξαιτίας των μνημονιακών υποχρεώσεων της χώρας και της αναλογίας αποχωρήσεων-προσλήψεων.

“Η ιεράρχηση των αιτούμενων, προς κάλυψη, θέσεων έγινε σύμφωνα με τον βαθμό αναγκαιότητας στην επιχείρηση, στην οποία υπηρετούν σήμερα 60 άτομα, για να καλύψουν περισσότερα από 55 Τοπικά ή Δημοτικά Διαμερίσματα 7 πρώην “Καποδιστριακών” Δήμων που συνενώθηκαν στον σημερινό “Καλλικρατικό” Δήμο Τρικκαίων…”, δήλωσε στο Δίκτυο Θεσσαλίας της ΕΡΤ ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΤ Σωτήρης Σακκάς. Οικονομολόγοι, Μηχανολόγοι, Ηλεκτρολόγοι, Πολιτικοί και Τοπογράφοι Μηχανικοί, Τεχνίτες Υδραυλικοί, Χειριστές Μηχανημάτων Έργων, Οδηγοί Οχημάτων ακόμη και Εργάτες Γενικών Καθηκόντων και Διοικητικοί υπάλληλοι, όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων, είναι μερικές μόνο από τις ειδικότητες προσωπικού που στερείται η Δημοτική Επιχείρηση τα τελευταία χρόνια, παρά το γεγονός ότι πρόκειται για οργανικές θέσεις. Αντίστοιχη εικόνα και στον Δήμο Τρικκαίων, με κενά σε οργανικές θέσεις σε Υπηρεσίες και Επιχειρήσεις, όπου απασχολούνται συνολικά 555 εργαζόμενοι.

Εξ αυτών, οι 290 ανήκουν στην κατηγορία των προσωποπαγών θέσεων, ενώ το Οργανόγραμμα Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου προβλέπει 354. Από αυτές, ωστόσο, οι 89 θέσεις παραμένουν ακάλυπτες, με 11 να θεωρούνται ότι έχουν καλυφθεί από επιτυχόντες παλαιότερων προκηρύξεων και διαγωνισμών, αλλά μέχρι σήμερα να μην έχουν πληρωθεί.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, 100%, ΚΕΝΕΣ, ΟΡΑΓΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ


Αφήστε μια απάντηση