Μπουτάρης: «Sine qua non» η ριζική διοικητική μεταρρύθμιση

Η ριζική διοικητική μεταρρύθμιση αποτελεί όρο sine qua non*, όχι μόνο για την ανάπτυξη της χώρας αλλά και για τη λειτουργία του κράτους δικαίου, τόνισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης αργά χθες βράδυ, με θέμα «Χωρίς ριζική διοικητική μεταρρύθμιση, δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη».

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης συστήθηκε ως «φανατικός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης», παρά τις παθογένειές της. Μίλησε για το όραμά του για μητροπολιτικούς δήμους, κάτι που δεν προβλέπει ο «Καλλικράτης», με ίδιους πόρους για την παιδεία και τη χωροταξία, ως εργαλεία και κίνητρα για την αναζωογόνηση των πόλεων.

Παρουσίασε, δε, ως μεταρρυθμιστικές προτεραιότητες στο Δήμο Θεσσαλονίκης τη διάκριση της πολιτικής από την υπηρεσιακή ηγεσία, τη χειραφέτηση των διοικητικών στελεχών από τις «αυλές» των αιρετών, μέσω της αξιολόγησης και της υποχρέωσης λογοδοσίας.

Η προσπάθεια ξεκίνησε ήδη, είπε, με τον νέο Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας και εξελίσσεται, με την έναρξη λειτουργίας των νέων Υπηρεσιών, τη μετακίνηση στελεχών και την εφαρμογή σύγχρονου μοντέλου διοίκησης.

* conditio sine qua non (η απαραίτητη προϋπόθεση) ήταν αρχικά μια λατινική νομική έκφραση που σήμαινε «χωρίς το οποίο δεν είναι δυνατόν να». Σε πολλές γλώσσες, όπως τα αγγλικά, τα γαλλικά ή τα ιταλικά, η έκφραση χρησιμοποιείται σε κάθε τομέα, πέραν της νομικής και της οικονομίας, ενώ στην ελληνική γίνεται αντίστοιχη χρήση της έκφρασης «εκ των ων ουκ άνευ».

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ, ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!