αυτοδιοικητικές-εκλογές-τι-προβλέπο-1214998
ΔΗΜΟΙ | 22.09.2023 | 07:00

Αυτοδιοικητικές Εκλογές: Τι (προ)βλέπουν οι στοιχηματικές εταιρείες για τους δήμους της Αττικής

Οι εκλογές για την ανάδειξη των επόμενων Περιφερειαρχών και δημάρχων έχουν μπει στην τελική ευθεία. Οι εκλογές είναι προγραμματισμένες για την Κυριακή 18/10 και όπου χρειαστεί θα υπάρξει και δεύτερος γύρος την Κυριακή 15/10.

Σε σχέση με τις εκλογές του 2019, υπάρχουν δύο σημαντικές αλλαγές. Συγκεκριμένα, νικητής θα είναι όποιος  συγκεντρώσει ποσοστό άνω του 43% (δηλαδή 43% + μια ψήφο). Αν αυτό δεν καταστεί δυνατό, οι δυο πρώτοι θα οδηγηθούν σε δεύτερο γύρο. Η θητεία τους θα είναι πενταετής και θα διαρκεί από την 1η Ιανουαρίου 2024, έως  την 31η Δεκεμβρίου 2028.

Τι δίνουν οι στοιχηματικές για μεγάλους Δήμους της Αττικής

Στις στοιχηματικές εταιρίες ήδη κυκλοφορούν οι πρώτες αποδόσεις και ειδικά στους δήμους της Αθήνας υπάρχουν ήδη τα πρώτα φαβορί αλλά και τα… ντέρμπι.

Στον Δήμο της Αθήνας, υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί και αυτό είναι ο νυν δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης που η απόδοση που δίνεται για να κερδίσει είναι  1.005. Στην δεύτερη θέση βρίσκουμε τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Ζαχαριάδη, με ποσοστό 10, ενώ τον ακολουθεί ο εκλεκτός του ΠΑΣΟΚ, Χάρης Δούκας με 15. Τον καταδικασμένο για διεύθυνση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνσωη, Ηλία Κασιδιάρη τον βρίσκουμε με 25, ενώ η απόδοση του Νίκου Σοφιανού που έχει την στήριξη του ΚΚΕ, είναι 35. Τέλος, πιο κάτω βρίσκουμε τις υποψηφιότητες της Ελένης Παπαδοπούλου και του Κώστα Παπαδάκη με απόδοση στο 50.

Στον Δήμο του Πειραιά, και εδώ τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα, έχουμε τον Γιάννη Μώραλη, στο 1.01 να είναι το φαβορί, έναντι του Γιώργου Γαβρίλη που είναι στο 3.50, ενώ τον υποψήφιο του ΚΚΕ, Νίκο Αμπατιέλλο, τον βρίσκουμε στο 15.

Πιο ξεκάθαρα είναι τα πράγματα στον Δήμο Περιστερίου, με τον Ανδρέα Παχαρουτίδη να βρίσκεται στην απόδοση 1.005, κάτι που όχι απλά τον δίνει για φαβορί αλλά δείχνει ότι… μόνο εάν δεν κατέβει δεν θα εκλεγεί. Στις επόμενες θέσεις βρίσκουμε την Ελένη Βαφειάδου και τον Γιώργο Σιδέρη με απόδοση 15.

Στον Δήμο Νίκαιας –  Αγίου Ιωάννη Ρέντη, ξεκάθαρο φαβορί βρίσκουμε τον Κώστα Μαραγκάκη με 1.12, στην δεύτερη θέση βρίσκεται ο Άκης Τούντας με 5, ενώ στις πιο χαμηλές θέσεις βρίσκουμε τον Δημήτρη Λιντζέρη και τον Θανάση Τερζή με 7.5 και 10 αντίστοιχα.

Στον Δήμο Καλλιθέας, ο νυν δήμαρχος, Δημήτρης Κάρναβος, εμφανίζεται ως φαβορί έναντι του Κώστα Ασκούνη, που ακολουθεί από κοντά  ( 1.2 έναντι  2.85)

Στον Δήμο Γλυφάδας, ο Γιώργος Παπανικολάου, είναι το φαβορί με απόδοση 1.01 έναντι των αντιπάλων του, Στάθη Γεωργούλη, Νίκο Πυρουνάκη και Αλέξη Στεφανίδη που τους βρίσκουμε με αποδόσεις τους δύο πρώτους με 10 και τον τρίτο με 20.

Στους Δήμους Κερατσινίου – Δραπετσώνας και Ιλίου οι νυν δήμαρχοι Χρήστος Βρεττάκος και Νίκος Ζαννέτος είναι τα ξεκάθαρα φαβορί με αποδόσεις 1.05 και 1.15 αντίστοιχα.

Στον Δήμο Χαλανδρίου, στην πρώτη θέση βρίσκουμε τον νυν δήμαρχο Σίμο Ρούσσο με απόδοση 1,55 και στην δεύτερη θέση τον Χάρη Ρώμα με 3. Τους ακολουθούν ο Μάνος Κρανίδης με 6 και η εκλεκτή της ΝΔ, Χρύσα Αγαπητού με 8.50.

Στο Δήμο Ηλιούπολης,  προηγείται ο νυν δήμαρχος Γιώργος Χατζηδάκης (απόδοση: 1,70) με τους αντιπάλους του να βρίσκονται σε μεγαλύτερη ή μικρότερη απόσταση: Συγκεκριμένα, ο Στάθης Ψυρρόπουλος είναι 3.35 και ο Τάσος Ευσταθίου με τον Γαβριήλ Αραμπατζή στο 8.5.

Στον Δήμο Κηφισιάς, προηγείται ο Βασίλης Ξυπολυτάς με απόδοση 1.5 και ακολουθεί ο νυν δήμαρχος Γιώργος Θωμάκος στο 2.5.

Σκληρό ντέρμπι στο Δήμο Νέας Σμύρνης με τους υποψήφιους Δήμητρα Νάνου και Γιώργο Κουτελάκη να είναι σε αποδόσεις αρκετά κοντινές, 2.5 και 2.8 αντίστοιχα, ενώ από κοντά βρίσκεται και τρίτος υποψήφιος, η Κλαίρη Δεληγιάννη με 3.50, κάτι που δείχνει ότι στην περιοχή θα γίνει μάχη. Τόσο για το δημαρχιακό θώκο όσο και για το ποιος θα βρεθεί στην δεύτερη Κυριακή.

Στους Δήμους Αμαρουσίου, Παλαιού Φαλήρου, Γαλατσίου, Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, Ηρακλείου, Ελληνικού – Αργυρούπολης, Φυλής, Παπάγου – Χολαργού, Αλίμου, Μοσχάτου – Ταύρου και Αχαρνών οι νυν δήμαρχοι Θόδωρος Αμπατζόγλου, Γιάννης Φωστηρόπουλος, Γιώργος Μαρκόπουλος , Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, Νίκος Μπάμπαλος, Γιάννης Κωνσταντάτος, Χρήστος Παππούς, Ηλίας Αποστολόπουλος, Ανδρέας Κονδύλης, Ανδρέας Ευθυμίου και Σπύρος Βρεττός προβάλουν ως τα απόλυτα φαβορί με τις αποδόσεις τους να κυμαίνονται από 1.001 έως 1.10.

Σε αρκετούς δήμους όμως, υπάρχουν σε εξέλιξη μεγάλα ντέρμπι. 

Στον Δήμο Αιγάλεω υπάρχει ένα ντέρμπι με τρεις αντιπάλους να βρίσκονται κοντά ή ακόμα και στα ίδια ποσοστά. Συγκεκριμένα, στην πρώτη θέση είναι ο Γιάννης Γκίκας με 2, ενώ τον ακολουθούν με 2.6 ο Λάμπρος Σκλαβούνης και ο Δημήτρης Μπίρμπας.

Στην Νέα Ιωνία, βρίσκουμε 4 υποψηφίους κοντά σε αποδόσεις. Στην πρώτη θέση είναι ο Παναγιώτης Μανούρης με 2 και τον ακολουθούν η Δέσποινα Θωμαίδου με 2.85, ο Βασίλης Χριστοδούλου  με 3,50 και ο Χρήστος Κανλής με 6,50.

Στον Δήμο Πετρούπολης, τρεις είναι οι βασικοί διεκδικητές της δημαρχίας. Συγκεκριμένα, σε απόδοση 1,95 βρίσκουμε τον νυν δήμαρχο Στέφανο Βλάχο, με τον αντίπαλο του Ευάγγελο Σίμο να είναι στο 2, ενώ ο τρίτος στην σειρά, καταγράφεται ο Δημήτρης Ταλιούρας με 3,50.

Για την μάχη του Δήμου Βύρωνα, θα κονταροχτυπηθούν 4 υποψήφιοι με τις αποδόσεις τους να είναι πολύ κοντά. Στην πρώτη θέση βρίσκουμε τον Μιλτιάδη Μπαντή με 2, τον νυν δήμαρχο Γρηγόρη Κατωπόδη με 2.35 και στις επόμενες δύο θέσεις, τους Αλέξη Σωτηρόπουλο με 4.5 και τον Βασίλη Δεμπόνο με 6,5.

Στον Δήμο Χαιδαρίου, βρίσκουμε τους δύο υποψηφίους δημάρχους Βαγγέλη Ντηνιακό (νυν δημαρχο) και Μιχάλη Σελέκο στο 2, με τους δύο επόμενους υποψηφίους, Άρη Πανόπουλο και Απόστολο Θεοφίλη να βρίσκονται στο 5,5 και στο 8 αντίστοιχα.

Στα Μέγαρα, τρεις υποψήφιοι δήμαρχοι βρίσκονται κοντά. Συγκεκριμένα, ο Γρηγόρης Σταμούλης είναι στο 2,1, ο  Σπύρος Κορώσης στο 2,3, ενώ ακολουθεί ο Παναγιώτης Μαργέτης με 4.

Στον Δήμο Σπάτων – Αρτέμιδας, η μάχη θα είναι μεταξύ των υποψηφίων δημάρχων, Δημήτρη Μάρκου με 1.65 και τις Άννας Ραφτοπούλου με 1,80. Με τους δύο αντιπάλους να έχουν κλειδώσει τον δεύτερο γύρο και να δίνουν μάχη για την δημαρχία.

Στον Δήμο Ωρωπού, έχουμε το απόλυτο ντέρμπι με τον νυν Δήμαρχο Γιώργο Γιασημάκη να βρίσκεται στην ίδια απόδοση με τον Δημήτρη Κιούση με απόδοση 1,80.

Το ντέρμπι των ντέρμπι, γίνεται στον Δήμο Πεύκης, με τις αποδόσεις να αλλάζουν από στιγμή σε στιγμή. Με τους τρεις υποψηφίους να ανταλλάσσουν θέσεις κάθε μέρα. Στην πρώτη θέση είναι ο γνωστός ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων με 2,25, στην δεύτερη θέση ο Μάριος Ψυχάλης με 2,4 ενώ στην τρίτη θέση βρίσκουμε την Μαρίνα Σταύρακη – Πατούλη με 2,5.

Στον Δήμο Μαραθώνα, καθαρό φαβορί βρίσκουμε τον Στέργιο Τσίρκα με 1,35 με τους αντιπάλους, Άρη Παπουτσή και Βασίλη Αχλάδη με αποδόσεις 3 και 6.5 αντίστοιχα.

Στον Δήμο Βριλησσίων, ως φαβορί εμφανίζεται  Γιάννης Πισιμίσης με 1,5 και ακολοθούν ο Κωνσταντίνος Βαφειάδης με 2,5 και η Παρασκευή Λάμπρου – Αρσένη με 4.

Στον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας, σύμφωνα με το στοίχημα, δίνεται σκληρή μάχη μεταξύ του νυν δημάρχου Γιάννη Βούρου (1.55 απόδοση) και του Λύσσανδρου Γεωργαμλή (απόδοση: 2,85).

Στον Δήμο Σαλαμίνας, ο Γιώργος Παναγόπουλος θεωρείται φαβορί με την απόδοση να είναι στο 1,50, έναντι της Βάσω Θεοδωρακοπούλου – Μπόγρη που την βρίσκουμε στο 2,35.

Στον Δήμο Πεντέλης, η υπόθεση του δήμου θα είναι γυναικεία υπόθεση με την Νατάσσα Κοσμοπούλου να θεωρείται ότι θα κερδίσει την νυν δήμαρχο Δήμητρα Κεχαγιά. Συγκεκριμένα, η απόδοση της κ. Κοσμοπούλου είναι 1,5, έναντι 2,35 της κ. Κεχαγιά.